banner564

“Öğretmen isteriz”

Büyükkonuk ve Alasya Vakıf İlkokulu’ndaki sorunlara dikkat çekmek amacıyla, Maliye Bakanlığı önünde eylem yapıldı

“Öğretmen isteriz”
banner598
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Büyükkonuk İlkokulu ve Alasya Vakıf İlkokulu Okul Aile Birliği üyeleri ve öğrencileri, öğretmen eksikliği ve birleştirilmiş sınıf sorunu dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı önünde  eylem yaptı. Eylemde öğrenciler; “İngilizce eğitim bizim de hakkımız”, “Biz buradayız öğretmenler nerede”, “İngilizce öğrenmek istiyoruz”, “500 öğrencinin İngilizce hakkı göz ardı edilemez”, “Maliye bizi gör”, “Eğitim öğretim için sokakta değil sınıfta olmalıyız”, “Birleştirilmiş sınıf olmaz” yazılı pankartlar taşıdı, “öğretmen isteriz” diye slogan attı.

Elcil: Bizi greve zorluyorlar
KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, iki haftadan beri okullarda grevin devam ettiğini söyleyerek, “Hükümet çocukların eğitim hakkını bilinçli ya da bilinçsiz olarak engelliyor” dedi. Eğitim yılı başlamadan önce 47 öğretmen eksikliğini Milli Eğitim Bakanlığı’na bildirdiklerini ancak bakanlığın 10 öğretmen için yetki verdiğini savunan Elcil, eksik 37 kadronun giderilmesini sabırla beklediklerini ifade etti. Hükümete eğitim ve sağlığa daha çok kaynak ayırmalarını söylediklerini kaydeden Elcil, “Bizi greve zorluyorlar. Bu durumu kabul etmemiz mümkün değil. Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşmelerimiz sürüyor. Bu durumdan hükümet de sorumludur” diye konuştu.

Damar: Çocuklar iyi eğitim almalı
Büyükkonuk İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Muhammet Damar da yaşanan sorunları çözmek için eylem yaptıklarını, birleştirilmiş sınıf sorununun devam ettiğini kaydetti. 
Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu da eyleme katılarak, tam destek verdi.

Çağdaşoğluları: Öğretmen sorunu çözülmeli
Maliye Bakanlığı önündeki eyleme katılan ve Gülen Yüzler Anaokulu Okul Aile Birliği adına açıklama yapan Osman Çağdaşoğluları, okul öncesi eğitimde yaşanan sorunların çözüme ulaşamadığını, öğretmenlerin atanması sorunun kangren haline gelmeden çözülmesi gerektiğini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2014, 10:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473