banner564

Öğretmenler bilgilendirildi

Trafik sorununda değişimi başlatmak için hazırlanan kitaplar hakkında hizmet içi eğitim düzenlendi

Öğretmenler bilgilendirildi
banner598
Yeni öğretim döneminde ana okul ve ilkokullarda öğretmen kılavuz kitabı olarak kullanılacak, Trafikte Kazasız Yaşam Derneği (TRAKAYAD) ile Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) tarafından hazırlanan ve Telsim'in de katkılarıyla basımı yapılan "Çocuklar Trafikte" isimli kitapların hazırlığı tamamlandı. Örgün Trafik Eğitimi kitaplarının etkin bir şekilde kullanılmasını teşvik etmek amacıyla öğretmenlere yönelik verilen hizmet içi eğitim kursları Girne'nin ardından Güzelyurt, İskele, Lefkoşa ve Mağusa'da düzenlenerek tamamlandı.
TRAKAYAD Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Sevay, Dr. Ayşe Zeki, Dr. Berna Arifoğlu ve Trafik Psikolojisi Uzmanı Deniz Atalar tarafından verilen eğitimlerde, ülkemizdeki trafik sorunu, bu sorunun eğitimle nasıl çözüleceği ve trafikte değişimin nasıl sağlanacağı ele alındı. 
Hizmet içi eğitime katılan öğretmenler, trafik eğitiminin okullarda büyük bir ihtiyaç olduğunu ve bu eğitimin yeni dönemde başlamasının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, öğrencilerin trafikteki sorunların farkında olan sorumlu bireyler olarak yetişmesi ve trafikte güvende olmaları için üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını dile getirdi. Öğretmenler trafik eğitimi kılavuz kitabı hakkında görüş ve duygularını şöyle dile getirdi:

Önel Kocadal: Eğitimi veren uzmanlara teşekkür ediyoruz. Trafik ülkemizin kanayan yarasıdır ve bu eğitimin küçük yaşlarda verilmesi önemlidir. Uygulayıcı çalışmalarla çocuklarla daa etkili bir eğitim vereceğimizi düşünüyorum.
Uzay Yalçın: Trafik konusunda bilimsel bir kitap hazırlandı. Kitaptaki bilgiler sayesinde öğrencilerimizi daha bilinçli şekilde eğiteceğiz.
Rifat Taşkentli: Trafik kazaları yüzünden mutlaka her aileden veya çevreden birilerini kaybediyoruz. Çocuklarımı küçük yaşlarda trafik konusunda eğiterek bu konuda farkındalık yaratılmasını amaçlıyoruz.
Hilmi Ozan: Ülkemizde trafik eğitimi bugüne kadar yeterince önemsenmedi. Sadece caydırıcı cezalar ile trafikteki kazalar önlenmeye çalışıldı. Bu kurstan öğrendiklerimi öğrencilerimi aktarıp, trafikteki can yakıcı kazaların ceza ile değil eğitimle önlemlenmesine katkı koymayı amaçlıyorum.

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2015, 10:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473