banner564

“Olanaklar kısıtlı”

Erhürman, 4 partili koalisyonun yaşadığı en büyük sorunun TL’deki değer kaybı olduğunu söyledi

“Olanaklar kısıtlı”
banner598

 Başbakan Tufan Erhürman, 4 partili koalisyonda hükümetin şu ana kadar birçok sorun yaşadığını, bunların en büyüğünün TL’deki değer kaybına bağlı oluşan zorluklar olduğunu belirterek, bunlara karşı bir takım ciddi önlemler aldıklarını söyleyen Başbakan,

Erhürman, BRT 1’de yayınlanan 2’ye 1 programına katılarak, koalisyon hükümetinin çalışmaları, yasalar ve meclisin yaz tatiline yönelik açıklamalarda bulundu.
‘4 değil 2 partili bir koalisyon olsaydı, bu sorun olmazdı’ denebilecek bir durumla hiç karşı karşıya kalmadıklarını söyleyen Erhürman, “Belki de2 partili olsa daha çok sorun olurdu. Daha uyumlu da olabilirdi, fikir ayrılıklarımız var ama koalisyonu bunu bilerek kurduk” dedi.
Hükümete geldikleri günden bu yana 15-20 tane reform nitelikli yasa tasarısının Meclis’e sunulduğunu anlatan Başbakan, bütçenin 17 Şubat’ta kesinleştiğini, hükümetin ilk altı ayı öz kaynaklarıyla ödediğini ve borçlanmadan atlattığını söyledi.
Erhürman, eldeki olanakların sınırlı olmasına rağmen, banka pullarının kaldırılması, borçların yeniden yapılandırılması, bankaların komisyon harçlarının kaldırılması ve kiraların döviz üzerinden stopajının durdurulmasını sağladıklarını ifade etti.
1963’ten bu yana biriken sorunların 5 ayda çözümlenmesinin beklenemeyeceğini söyleyen Başbakan, “Ama birçok adım atıldı. Yolsuzlukla ilgili konuşulmayan dosyalar Savcılığa, polise gitti. Bu saatten sonra da siyasiler değil hukuk konuşur” dedi.
Kamu reformunun meclise gönderildiğini ve sadece müşavirlikler ile ilgili olan kısmının bile büyük fırtınalara neden olduğunu da anımsattı.
Cumhuriyet Meclisi’nin yazda çalışmasıyla ilgili de Başbakan Tufan Erhürman, komitelerin çalışmaya devam ettiğini belirtti.

Belediyeler reformu 4 yıl sonra
Başbakan, Belediyeler Reformu’yla ilgili olarak da konuştu.
Seçimden önce reformu geçirmek istediklerini ancak bunun yapılamadığını anlatan Başbakan, “Bu saatten sonra 28 Belediye Başkanı’nı yasa ile görevden aldım, belediye sayısı da 15’e düştü. 13’ü artık başkan değil, diyemeyiz” diyerek, Ulusal Birlik Partisi’nin buna yanaşmaması nedeniyle seçimleri bir yıl erteleyemediklerini belirtti.
Erhürman, bu aşamadan sonra reformun tam anlamıyla 4 yıl sonra hayata geçirilebileceğini söyledi.
CTP’nin son seçim sonuçlarını parti meclisini toplayarak değerlendireceğini de anlatan Başbakan, 10 başkan çıkardıklarını, aday çıkarmadıkları bazı yerlerde ise LTB Başkanı Mehmet Harmancı gibi var olan bir diğer adayı desteklediklerini belirtti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473