banner564

Önlem istendi

Türkiye’de yaşanan çocuk cinayetleri ülkemizde de tepkiyle karşılanırken, sivil toplum örgütlerinden oluşan bir grup eylem yaptı

Önlem istendi
banner598

 Suna ERDEN

Türkiye’de son zamanlarda yaşanan çocuk tecavüzleri ve cinayetleri Kuzey Kıbrıs’ta da tepkiyle karşılanırken, dün sivil toplum örgütlerinden oluşan bir grup Cumhuriyet Meclisi önünde eylem yaptı. Çocuk istismarına karşı eylem yapan grup, “tecavüze sessiz kalma”, “çocuğuma dokunma”, “anaların çocukları, çocukların anaları ölmesin”, “ çocuk pornosuna hayır” yazılı pankartları eşliğinde sloganlar atarak farkındalık yaratmaya çalıştı. Kuzey Kıbrıs’ta da tecavüz vakalarının yaşandığını, kadın, hayvan ve çocuk hakları ile ilgili yeterli yasal düzenlemelerin olmadığını savunan eylemciler, “Meclis göreve” şeklinde slogan attı.
Meclis Başkan Yardımcısı Torlu Töre ise çocuk istismarına karşı eylem yapan grubu makamına çağırdı. Sivil toplum örgütlerinden oluşan grup, Töre’ye taleplerini iletirken, Zeytin Ağacı Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Rabia Özcömert, görüşmede konuşulanları Diyalog’a aktardı. 

“Geç olmadan harekete geçelim”
Özcömert, “Bugün bir avuç insan çocuk istismarına karşı yürüdük. Meclis Başkan Yardımcı Zorlu Töre, bizi dinlemek istediğini söyleyerek davet etti. Görüşmemizde toplumda eğitsel olarak ebeveyn ve çocuk bireylerin ne kadar yetersiz olduğundan, cinsel istismara karşı yasal olarak caydırıcı olmayan yasalardan ve hemen bu yasaların ivedilikle sertleştirilmesi gerektiğinden,  Pedofili ve ensest kişilerin ne kadar yaygın olduğundan ve daha birçok konuda konuştuk” açıklamasına bulundu. 
Özcömert, “Bugün yaptığımız eylem küçük bir başlangıçtır. Eylemlerimiz Meclis yasaları düzenleyerek her çocuğun yasama hakkı, vücut bütünlüğü hakkı, sağlık hakkı gibi haklarını koruyana kadar devam edecektir” dedi. Özcömer, Kuzey Kıbrıs’ta da tecavüz vakalarında artış olmaya başladığını, çok geç kalınmadan gerekli önlem ve yasal çalışmaların yapılması gerektiğini sözlerine ekledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474