banner564

Bu ne cüret!

İrfan Tan, yasa dışı sanal bet operasyonunda tutuklanan arkadaşı Kemal Köse’nin karakolun bahçesine çekilen arabasındaki 125 bin lirayı aldı, kendisini engellemeye çalışan polisi darp ederek kaçtı 

Bu ne cüret!
banner598

Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da önceki gün düzenlenen yasa dışı sanal bet operasyonun devamında yaşanan olaylar aksiyon filmlerini aratmadı. İddialara göre İrfan Tan isimli zanlı, yasa dışı sanal bet operasyonunda tutuklanan arkadaşı Kemal Köse’nin karakolun bahçesine çekilen arabasındaki 125 bin lirayı aldı, kendisini engellemeye çalışan polisi darp ederek kaçtı.
Olayın ardından polisin peşine düştüğü İrfan Tan, Girne’de tespit edilerek gözaltına alındı. Tan’ın üzerinde araçtan çaldığı 125 bin TL bulunurken, suç ortağı olduğu belirlenen Asel Kubanych Kyzy’i de yakalandı. Polis tarafından mahkemeye çıkarılan Tan’ın banka hesaplarında yaşanan yüklü miktarda para transferlerine dikkat çekildi… 
Operasyonun ilk tutuklanan ismi Kemal Köse Gazimağusa’da, İrfan Tan ile suç ortağı Asel Kubanych Kyzy ise Girne’de mahkemeye çıkarıldı. 

İkisi Girne’de mahkemeye çıkarıldı
Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde görüşülen duruşmada polis, zanlı Kemal Köse’nin, önceki gün Erhan Gül ile birlikte Ziraat Bankası’nın Gazimağusa Şubesi’nde bulunan ATM cihazından 108 bin TL para çektiği sırada suçüstü tespit edildiğini anımsattı. Meselenin geniş çaplı olarak soruşturulduğunu belirten polis, mahkemeden soruşturma maksatlı süre talep etti. Yargıç Gökhan Asafoğulları, zanlının 7 gün daha polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi.
Girne Kaza Mahkemesi’ndeki duruşmada ise Mali Suçlarla Mücadele Amirliği’nde görevli Polis Memuru Mehmet Davulcu, İrfan Tan ile Asel Kubanych Kyzy hakkındaki iddiaları aktardı. Davulcu, zanlı Tan’ın soruşturma kapsamında Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne çekilen araçta bulunan yüklü miktardaki parayı çaldığını ve bu esnada kendisini fark eden polis memurunu darp edip, paralarla birlikte kaçtığını söyledi. 

Çekilen paralar ona veriliyordu
Polis, zanlı Tan’ın önceki gün Girne’de tespit edilerek gözaltına alındığını, üzerinde 125 bin 500 TL nakit para ele geçirildiğini kaydetti. Yapılan soruşturmada paranın zanlı Kyzy’in hesabına havale edildiğini, Haziran ayı içerisinde iki farklı tarihte 100 bin ve 29 bin TL olarak banka hesabından çekilen paranın zanlı İrfan Tan’a verildiğinin tespit edildiğini kaydeden polis, İrfan Tan ve Asel Kubanych Kyzy hakkında “Suç Gelirinin Aklanması” suçundan soruşturma başlatıldığını ifade etti. Polis, meseleyle ilgili yürütülen soruşturmanın halen devam ettiğini belirterek zanlıların tutuklu kalmasını talep etti. 
Yargıç Mesut Mesutoğlu, soruşturmanın salimen yürütülebilmesine olanak sağlamak amacıyla zanlıların 3 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2018, 11:56
YORUM EKLE
YORUMLAR
Fuzuli
Fuzuli - 4 yıl Önce

Kardeşim bu ne saçmalıtir bu insanlar nasıl barinabiliyor kktc de o kadar suç işle ve planlı suclari işle o güzelim adanin ekmeğini yemeye devam et ne güzel dünya şöyle çapulcu insanları biran önce yargının önüne çıkarın bence ????????????????????????????????????

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474