banner564

“Olaydan sonra aynı evi paylaştık”

King Oto Galeri’yi yaktığı öne sürülen Mahmut Selkar’ın yakın arkadaşı Ali Doğan, mahkemede tanık olarak dinlendi

“Olaydan sonra  aynı evi paylaştık”
banner598
Başkent Lefkoşa’da geçtiğimiz şubat ayında üç ayrı işyerinin eş zamanlı kundaklanması ile ilgili Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen ön duruşmalar devam ediyor. Tanıkların dinlendiği duruşmalarda dün King Oto Galeri sahibi Halil Kahraman ile çalışanı Çağın Mullaoğlu mahkemede ifade verdi. Kahraman, olayın Enver Bahçeciler tarafından yaptırıldığına inandığını ifade ederek, şikâyetçi olduğunu dile getirdi. Olayla ilgili tutuklu yargılanan sanıklar Evren Baysal, Eren Baysal, Ozan Ögeyik, Mahmut Selkar, Âdem Bağlars duruşma için dün yeniden mahkemeye getirildi. Üç işyerinde meydana gelen kundaklama olayında tutuklu bulunan sanıkların rollerinin farklı olduğu belirtilirken duruşmada King Oto Galeri’yi yaktığı öne sürülen Mahmut Selkar ile ilgili oturum dün de devam etti. Yargıç Murat Soytaç huzurunda gerçekleşen dünkü duruşmada iddia makamı mahkemeye tanık olarak Enver Bahçeciler’in yanında 15 Ağustos 2016 tarihine kadar çalışan Ali Doğan’ı tanık olarak dinletti. Tanık Ali Doğan, 2012 yılından geçtiğimiz hafta 15 Ağustos 2016 tarihine kadar Enver Bahçeciler ’in yanında çalıştığını ve Mahmut Selkar ile sürekli görüştüğünü ayrıca Bahçeciler’in annesinin evinde Evren Baysal, Eren Baysal, Ozan Ögeyik ve Bülent Gezer ile birlikte kaldıklarını söyledi. 

“Maskelerden bir tanesi eksik…”
Tanık Doğan, 18’i – 19 Şubat’a bağlayan gece sanık Selkar’ın eve elinde bir poşet içerisinde 5 adet maske ile geldiğini gördüğünü daha sonra telefonla Evren Baysal’ı arayarak maskelerin bir tane eksik olduğunu ona göre eksik olan maskeyi almaları talimatında bulunduğunu söyledi. Tanık, sanığın aynı gece saat 12.00 gibi Mustafa Kaya’yı arayarak hazır olduğunu ve gelip kendisini aramasını istediğini de belirtti. Tanık Doğan, daha sonra yattığını, Mahmut’un kiminle, ne saat gittiğini görmediğini ertesi gün sabah 6.00’da uyandığında ise Mahmut’un evde olduğunu kendisinin de bahçeye gitmek için evden çıktığını söyledi. Tanık Ali Doğan, bahçede çalıştığı sırada Mahmut’un yanına geldiğini ve orada bulunan 5 litrelik benzin bidonunu boşaltmasını istediğini söyledi. 
Tanık daha sonra Mahmut’un, Enver Bahçeciler’i arayarak o işin tamam olduğunu söylediğini duyduğunu belirtti. 

“Mahmut iki gün benim evimde saklandı”
Tanık, ertesi gün ise Mahmut’un yanına gelerek kendisinin boş duran evinde kalmayı istediğini gerekçe olarak ise polisin kendisini aradığını ve saklanması gerektiğini söylediğini belirtti. Tanık, 2 gün evinde kaldıklarını 3 gün de bir komşusunda kaldıklarını her gün sabah Mahmut’a gazete götürdüğünü ve kundaklama haberlerini okuduğunu aktardı. Tanık Ali Doğan daha sonra Bahçeciler’in evine döndüklerini birkaç gün sonrada Mahmut’un yakalandığını söyledi. 

Dava ileri bir tarihe ertelendi…
Tanık Mahmut’u çok iyi tanıdığını birlikte çok zaman geçirdiklerini söyleyerek kamera görüntülerine bakarak görüntüde koşanların birinin Mahmut diğerinin ise Mustafa Kaya olduğunu tanıdığını çünkü Mahmut ile Mustafa’nın daha önce Enver Bahçeciler’in oğlu Mehmet ile oyun maksatlı koştuklarını gördüğünü de sözlerine ekleyerek ifadesini sonuçlandırdı. 
Tanıkların ifadelerinin ardından dava ileri bir tarihe ertelenirken, King Oto Galeri’nin kundaklanması ile ilgili tanıkların dinlenmesine devam edilecek. Sanık Selkar’ın ardından Evren Baysal, Eren Baysal, Ozan Ögeyik ve Âdem Bağlars’ın işledikleri suçlarla ilgili ön duruşma yapılacak.

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2016, 10:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473