banner564

Oldu 6

"Kıbrıs meselesinde milli bir sorumluluk gördüm” diyen Töre, 31 Ekim’de yapılacak UBP kurultayı için adaylığını açıkladı

Oldu 6
banner598
Hüseyin Özgürgün, Ersin Tatar, Ünal Üstel, Nazım Çavuşoğlu ve Hamza Ersan Saner’den sonra Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre de 31 Ekim'de yapılacak UBP 20. Olağan Kurultayı’nda Genel Başkanlığa aday olduğunu dün resmen açıkladı.
Zorlu Töre, "Kıbrıs meselesinde ve müzakere sürecinde yaşanan durumu dikkate alarak genel başkanlığa aday olmayı milli bir sorumluluk olarak gördüm ve aday oldum" dedi.
Zorlu Töre, ailesinin de katıldığı basın toplantısında, halktan aldığı destek ile aday olmaya karar verdiğini söyledi.
Kıbrıs müzakere süreci ile halkta büyük bir endişe olduğunu ifade eden Töre, adaylığın bir görev olduğunu, geleceği maziden geçmişten ders alarak kurmaları gerektiğini vurguladı, AB'nin ve BM'nin Suriye halkına gösterdiği tavrı herkesin görmesini istedi.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'yı eleştiren ve Kıbrıs müzakere sürecinde mülkiyet ile ilgili komite kurulmasının yanlış olduğunu savunan Töre, UBP Kurultayı’nda başkan seçilmesi halinde şimdiki azminden daha büyük azimle çalışacağını vurguladı.

“Kıbrıs'ta var olan barış ve huzur ortamı…”
Hayatında milliyetçilik ve halkçılığın her zaman ön planda yer aldığını, partide de ciddiyet, samimiyet ve dürüstlüğü en üst seviyeye çıkaracağını belirten Töre, kendilerine emanet edilen “toprak, devlet, vatan, özgürlük, egemenlikten, Türkiye ve Türk ordusunun güvencesinden” asla vazgeçmeyeceklerini kaydetti.
Töre, halkın yeniden göçmen olmasını kabul etmeyeceklerini ifade ederek, Rum tarafının mülkiyet, toprak konularındaki isteklerini eleştirdi, bunun kabul edilemeyeceğini kaydetti, “Türkiye'den gelen kardeşleri ile ilgili açıklamaların” kabul edilemez olduğunu söyledi.
Töre, Kıbrıs'ta var olan barış ve huzur ortamını berhava edecek dayatmalara karşı duracaklarını ifade ederek, milli Kıbrıs davasını Türkiye ile birlikte yürüteceklerini vurguladı, halkçılık ve ulusalcılığı parti çalışmalarında daima dikkate alacaklarını kaydetti.

“Milli ve manevi değerler…”
Zorlu Töre, partide araştırma, geliştirme ve eğitim merkezi oluşturup başta gençler olmak üzere parti örgütlerine sürekli konferans panel ve sempozyumlarla bilgilendirme sağlayacaklarını ifade ederek, milli ve manevi değerleri koruyup yaşatmak ve yüceltmenin temel çalışmaları olacağını söyledi.
Töre, demokrasiye, temel insan haklarına ve çağdaş değerlere sahip çıkıp gelişmesine öncülük edeceklerini ifade ederek, UBP olarak ekonomik açıdan kalkınmak ve refah seviyesinin yükseltilmesi için projeler geliştireceklerini, yerli üretimi ve yatırımı daha fazla destekleyeceklerini kaydetti.
Töre, konuşmasının ardından ailesi ile basına poz verdi.

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2015, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474