banner564

‘Ölmek istemiyoruz’

Bölgelerinde meydana gelen trafik kazasında üç kişiyi yitiren Aslanköy sakinleri Ulaştırma Bakanlığı önünde eylem yaptı

‘Ölmek istemiyoruz’
banner598

 Onur ULAĞ

Lefkoşa-Gazimağusa anayolu, Turunçlu Ulukışla arasında meydana gelen trafik kazasında yaşamlarını yitiren Haşim Girgin (30) Yahya Amasyalı (42) ve Aysın Amasyalı’nın (40) acısı dinmezken,  bölge sakinleri dün Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı önünde eylem yaptı.
Turunçlu-Ulukışla kavşağında daha önce birçok kaza yaşandığına dikkat çeken bölge sakinleri, önlemler alınması için yetkililere çağrıda bulundu.
Aslanköy Muhtarı Adil Onalt, bölge sakinleri ve kazada yaşamını yitiren Haşim Girgin’in ailesi bakanlığın kapısına pankart asıp, siyah çelenk bıraktı.
Eylemde üstlerine siyah poşet geçiren bölge sakinleri, “Biz yandık başkaları yanmasın. Trafikte sakatlanmak istemiyoruz. Devlet göreve” yazılı pankartlar taşıdı. Bölge sakinleri, yetkililerin gerekli önlemler almaması halinde Çukurova ve Dörtyol arasındaki tüm köylerin toplanıp eylem yapacağını duyurdu.

Adil Onalt (Aslanköy Muhtarı)
 “Biz yaşanan kazalar ve çekilen acılara dikkat çekip, yetkililerin önlem almasını sağlamak için bakanlığın önünde toplandık. Ancak ne yazık ki siyasiler yerlerinde değil. Ya bir etkinlikte ya da mangal partisindeler. Memleketimizde duyarlı olarak sadece basınımız kaldı. Aslanköylü bir grup gençle toplandık ve sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Ateş düştüğü yer yakar. Nice aileler gözyaşı döküyor. Nice canlar yitip gidiyor.
Keşke Ulaştırma Bakanı da şimdi yanımızda olup, derdimizi dinleseydi. Artık kimsenin canı yanmasın istiyoruz. Son olarak 3 insanımızı Turunçlu kavşağında kaybettik. O kavşakta birçok kaza oldu ancak önlem alınmadı. Yollarda, kazalarda ölmek istemiyoruz
Yetkililere bir haftalık mühlet veriyoruz. Bir hafta sonra Çukurova ve Dörtyol arasındaki tüm köyler toplanıp eylemimizi sürdüreceğiz.”

Eda Girgin (Haşim Girgin’in kuzeni)
“İçimiz yanıyor, canımızı acıyor. Tarifsiz bir acı çekiyoruz. Genç bir aile ferdimizi kaybettik. Gözyaşımız dinmiyor. Sadece biz değil bizim gibi ailesini kazalarda yitiren birçok kişi dinmeyen acılar yaşıyor.
‘Artık yeter’ diyoruz. Sessiz kalmayacağız, biz yandık bari başkaları çekmesin. Yetkililerin hem Turunçlu kavşağında hem de ülkenin diğer bölgelerindeki yollarda güvenliği sağlamasını istiyoruz. Parçalanmış aileler istemiyoruz. 
Trafik kazası haberi almadan geçirdiğimiz tek bir gün bile yok. Yollarda aydınlatma, bariyer ve çizgi dahi yok. Yetkililer artık küçücük ülkede bu kadar çok kaza yaşanmasını önleyecek tedbirler alsın.”

Mehmet Ali İlman
“Ardı ardına yaşanan kazalarda sürekli bir insanımızı kaybediyoruz. Eğer seyrüsefer ödüyorsak, biz bu paranın yollar için harcanmasını istiyoruz.
Alınan seyrüsefer paralarıyla yollara bariyer koyulmasını, ışıklandırılmasını talep ediyoruz. Mesele Dörtyol’dan Beyarmudu’na kadar ne bir ışıklandırma var ne bir çizgi var. Gece o yollarda seyahat etmek çok zor oluyor.  Devletin bize el uzatmasını bekliyoruz. Eğer adım atılmazsa ilerleyen zamanlarda daha güçlü bir şekilde tepkimizi göstereceğiz. Çünkü hiç kimsenin trafik kazası yüzünden sakat kalmasını ya da ölmesini istemiyoruz.”

Uğur Mahan
“Ulaştırma Bakanımız her yıl bu vergileri ödemeye bizi mecbur kılıyor. Her yıl vergilerimizi ödüyoruz. Hani bizim yolumuz? Eğer Bakanımız bize bu vergileri ödetiyorsa, yollarımızı yapmak zorundadır.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473