banner564

‘Ölümden kaçtık’

Londra’dan Mektup var

‘Ölümden kaçtık’
banner598
Pelin YÜKSELAY
   Diyalog’un günlerdir devam eden ‘vurgun paniği’ haberinde, piyasayı milyonlarca lira dolandırarak yurt dışına kaçtıkları iddia edilen Murat ve Hasan Koçak kardeşlerden dün nikayet açıklama geldi. Tefecilerin eline düştüklerini ve yüksek faizleri ödeyemez duruma geldiklerini söyleyen Koçak kardeşler “ölüm tehditleri karşısında kaçmak zorundaydık”dedi.
   İngiltere’de oldukları tahmin edilen Koçak kardeşlerin açıklaması şöyle:
     “Bizlerin kimseyi dolandırma gibi bir niyetimiz yok. Yaklaşık iki sene önce İstanbul’da faaliyet gösteren Mehmet  Bilgiç  isimli şahsi  firmaya  350 bin TL  karşılığı  enginar  yolladık  ve  paramızı  bir  kuruş  dahi alamadık.  Starling,  Verese,  Can,  Yaman  Market  ve  daha  birçok  iflas  etmiş  firmalardan  alacaklı bulunmaktayız” denilen mektupta, “ Bu açığı kapatmak için başladığımız çalışmalar bizleri bankalardan kredi taleplerinde  bulunmaya  zorladı.  Fakat  hiçbir  banka  bizlerin  ihtiyacı  olan  kredi  ve  yapılandırma  taleplerimizi gerçekleştiremedi.
   Bunun üzerine bizler şirket olarak dışarıda özel çalışan ve çok yüksek faiz ile para satan finans şirketleriyle çalışmak zorunda kaldık. Maalesef bu faiz oranları ile mücadelemiz çok uzun sürmedi.  Su  an  bitmiş  bir  vaziyete  geldik.  Evimize süt  alacak  paramız  kalmadı,  çocuklarımızın  okul ücretlerini ödeyemez hale geldik. Borçlular borçlarını ödemek için çaba harcamazken, alacaklılar beni ve  ailemi  öldürmekle  tehdit  etmeye  başladılar.  Polis,  hukuk  ve  devlet  yetersiz  kaldı.  Suçlu  bizler olduk.  Bize söylenen  ‘Biz  bu  paraları sana zorla  vermedik  ama zorla  almasını  biliriz’  oldu.  Kısacası bizler  kaçmadık  evimizi,  işimizi  ve  ailemizi  terk  etmek  zorunda  bırakıldık.  Hangi  şartlarda  adadan ayrıldığımızı  kelimelerle  anlatmamız  mümkün  değil.”

“Borçlarımızı 1 yıl içerisinde ödeyeceğiz”
   Murat ve Hasan Koçak kardeşler mektuplarında borçlarını ödeme sözü veriyor: 
    “Şunu  herkesin  bilmesini  istiyoruz;  bizlerin  mal varlığı ve dışarıdaki alacaklarımız tüm borçlarımızı ödemeye yeterlidir. Fakat zamana ihtiyacımız var. En  kısa  sürede  tüm  borçlularımla  birer  birer  temasa  geçip,  yaklaşık  1  yıl  içinde  tüm  borçlarımızı ödeyeceğimizi buradan tüm halkımıza bildirmek istiyoruz.”

Birileri “dur” desin
   Mektubun son satırlarında devleti yönetenlere şu mesaj verildi: 
   “Eğer KKTC deki bu finans şirketlerine bir denetim mekanizması konmazsa nice gençler nice aileler bu yollara  düşecektir.  Bu  problemin  adamızın  problemi  olmuştur,  lütfen  birileri sesimizi  duysun  ve  bu finansçılara DUR desin.”

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2016, 05:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473