banner564

Ona yardım edelim

SMA hastası olan bir buçuk yaşındaki Kudret Duran yatağa bağlı bir yaşam sürdürürken, asgari ücretli babası bakımını sağlamakta zorlanıyor

Ona yardım edelim
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

   Gazimağusa’nın Gülseren bölgesinde yaşayan Duran ailesinin bir buçuk yaşındaki çocukları Kudret Duran isimli bebek, SMA (kas erimesi) hastalığı nedeniyle yatağa bağlı bir yaşam sürdürüyor. Geçimini bir petrol istasyonunda asgari ücret karşılığı çalışarak sağlamaya çalışan babası Kemal Duran ise bebeğinin oldukça masraflı olan bakımını karşılamakta zorlanıyor.             
   Kızlarının hastalığı nedeniyle odasında 24 saat klima çalışması gerektiğini belirten Kemal Duran, aylık elektrik faturalarının ortalama 2 bin 400 TL olduğunu, bunun kendi maaşı ile eşdeğer olduğunu dile getirdi.
Ölümlerden döndü
   Kudret Bebek, 18 aylık yaşamı içerisinde 4 büyük operasyon geçirdi ve uzun bir süre ölümle pençeleştikten sonra normale dönerek taburcu edildi. 
    Dipkarpaz’da yaşayan ve ailesini hayvancılıkla uğraşarak geçindiren Kemal Duran, çocuğunun tedavisi için önce hayvanlarını kaybetti, ardından ise doktorun tavsiyesi ile hastaneye uzak olan Dipkarpaz’dan Gazimağusa’ya taşındı ve bir apartman dairesi kiralayarak yaşamını burda sürdürmeye başladı.
   Talihsiz bebeğin babası Kemal Duran, yaşadıkları süreci Diyalog muhabirine anlattı. Kızlarının rahatsızlığının yaklaşık 4 buçuk aylıkken ortaya çıktığını ve teşhisin 5 aylıkken konduğunu anlatan Duran, geçtiğimiz yıl Aralık ayından buyana kızlarının makineye bağlı olarak yaşadığını söyledi. 
    Kızlarının Lefkoşa Burhan Balbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yattığını ve 4 tane ameliyat geçirdiğini anlatan Duran, Şubat ayında doktorun tavsiyesi ile Dipkarpaz’dan Gazimağusa’ya taşındıklarını ve şu an oturmakta oldukları apartman dairesini kiraladıklarını belirtti. 
Bebeğim ölümden döndü
Hastaneden taburcu olacakları zaman bebeklerinin göbeğine beslenmesi için takılan hortumun değiştirildiğini ve bu değişim sırasında bebeklerinin karnında bir yırtılma olduğunu anlatan Duran, yırtılma sonucu oluşan kanın karın boşluğuna aktığını ve bebeklerinde morarma olduğunu aktardı. 
   Bebeklerinin ameliyata alındığını ve karın boşluğunun temizlendiğini belirten Duran, bu kez de bebeklerinin bağırsağının kilitlendiğini ve yeniden ameliyata alındığını  ve durumunun kötüleştiğini ifade etti. Durumunun kötüleşmesinin ardından bebeklerinin Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldığını ve burada yapılan ameliyatın ardındna 1 hafta daha ölümle ğençeleştikten sonra bebeklerinin normale döndüğünü anlatan Duran, geçtiğimiz Temmuz ayında bebeklerinin taburcu olduğunu söyledi. 
Dernek yardımcı oldu
   Yaşadıkları zorlu süreci yardımlarla atlatabildiklerini ve özellikle Zeytin Ağacı Eğitim ve Yardım Derneği’nin kendilerini yalnız bırakmadığını aktaran Duran, “bu derneğin kurucusu Rabia Özcömert hanım devletin yapmadıklarını neredeyse tek başına yaptı allah kendisinden razı olsun” dedi.
  Asgari ücretle çalıştığını, aile geçindirdiğini ve ev kirası ödediğini anlatan Duran, bebeklerinin aylık doktor, ilaç ve aparat masraflarının 2 bin TL’nin üzerinde olduğunu söyledi. Bebeklerinin hastalığı nedeni ile odasında 24 saat klima çalışması gerektiğini belirten Duran, “aylık elektrik faturamız 2 bin 400 TL geliyor, benim maaşım zaten bu kadar, ben hem eşektrik parasını, hem kızımın tedavisi için gerekli masrafları, ailemin geçimini ve ev kirasını tek başına nasıl karşılayım” şeklinde konuştu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473