banner564

Önal: Önce güvenlik

İktisatbank, son günlerde KKTC'de artan sahte para olayları nedeniyle tüm personele yönelik eğitim düzenledi

 Önal: Önce güvenlik
banner598
İktisatbank, son günlerde KKTC'de artan sahte para olayları nedeniyle tüm personeline bir kez daha  “Orijinal Banknotlarda Bulunan Güvenlik Özellikleri ve Para Sayma Teknikleri Eğitimi" düzenledi. İçeriği çok zengin şekilde tasarlanan eğitimde hem para sayma makinelerini etkin şekilde kullanma yöntemleri, sayma teknikleri, nakit paranın etkin yönetimi hem de orjinal banknotlardaki güvenlik özelliklerinin öğrenilmesi ve sahte paranın tanınması konusunda uygulamalı bilgiler aktarıldı. Geçtiğimiz haftasonu İktisatbank Genel Müdürlüğü Konferans salonunda düzenlenen eğitim, İktisatbank'ın çözüm ortaklarından olan ve kıymetli mal ile para lojistiği alanında uluslararası çapta hizmet veren Bantaş Nakit ve Kıymetli Mal Taşıma Ve Güvenlik Hizmetleri A.Ş. Şirketinin uzmanları tarafından verildi. 

Önal: İşbirliği artarak devam edecek
Eğitime şahsen kendisi de katılarak çalışmaları izleyen İktisatbank Genel Müdürü Olgun Önal, İktisatbank’ın “önce güvenlik” temel prensibinden hareketle çalışan personelin mesleki bilgilerini sürekli güncel tutmaya çalıştıklarını, kanunlara ve kurallara riayet konusunda kurum olarak azami hassasiyet gösterdiklerini belirtti. İnsan insiyatifinden kaynaklanan hataları sıfıra indirmek için her alanda yüksek teknoloji ve otomasyon yatırımı yaptıklarını da ifade eden Önal, müşteri odaklılık ilkesinden ödün vermeden kurumsallaşma ve standartlaşma konusunda emin adımlarla ilerlediklerini sözlerine ekledi. Bantaş KKTC Ülke Yöneticisi Sayın Uğur Kaya’ya da teşekkür eden Önal, iki kurum arasında benzeri işbirliklerinin önümüzdeki günlerde de artarak devam edeceğini belirtti.   

Detaylı bir sunum yapıldı
Sahte Para eğitimi sırasında; Türk Lirası, Amerikan Doları, Euro, Sterlin banknotlarının güvenlik özellikleri incelenirken, orijinal ile sahte banknotlar arasındaki farklar oluşturulan çoklu gruplar halindeki çalışma istasyonlarında detaylı olarak anlatıldı. Dolaşımda bulunan diğer banknotlar hakkında da genel bilgilendirme yapılırken, para sayım işlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar da ayrıntılarıyla incelenerek tekrar hatırlatıldı.

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2016, 09:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473