banner564

Polis aynı görüşte değil

Öz-Vip Lounge isimli işyerini kundakladıkları yönündeki tüm iddiaları reddeden Ocak kardeşler hakkında, 8 gün daha tutukluluk emri verildi

Polis aynı  görüşte değil
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da geçtiğimiz Cuma sabahı “Öz-Vip Lounge” isimli işyerinde gerçekleştirilen kundaklama olayının zanlıları Yaşar, Ali ve Ömer Ocak kardeşler dün yeniden ek tutukluluk talebi ile mahkemeye çıkarıldı.
Mahkemeye meseleyi anımsatan Adli Şube’de görevli polis memuru Hasan Karagil, Gazimağusa’da 26 Şubar 2016 tarihinde sat 04.00 sıralarında “Öz-Vip Lounge” isimli henüz faaliyete geçmeyen işyerinin giriş kapısı zorlanıp içeriye girildikten sonra maskeli iki kişi tarafından işyeri içerisine yanıcı madde dökülerek kundaklandığını söyledi.

15 kamera görüntüsü incelendi
Mesele ile ilgili olarak zanlıların 26 Şubat 2016 tarihinde tutuklandıklarını ve haklarında 3’er gün tutukluluk emri temin edildiğini hatırlatan Karagil, aynı meseleye bağlantılı Hüseyin Acar isimli bir zanlının da 27 Şubat 2016 tarihinde tutuklanarak hakkında 3 gün tutukluluk emri temin edildiğini anımsattı. 
Bu 3 günlük süre zarfında bölgede bulunan 15 işyerinin güvenlik kamerası görüntülerinin temin edildiğini ve incelendiğini belirten Karagil, diğer iş yerlerinden de görüntü temin edileceğini ifade etti.

Beyanları tutmuyor
Karagil, zanlılardan Ali Ocak ile Ömer Ocak’ın gönüllü ifadelerinde, olay gecesi saat 23.00’da evlerine gittiklerini ve sabaha kadar uyuduklarını beyan ettiklerini ancak telefon dökümlerinden zanlı 3 Ömer Ocak’ın mesele ile ilgili tutuklu olan diğer zanlı Hüseyin Acar ile olaydan hemen önce konuştuklarını tespit ettiklerini anlattı.
Karagil, Hüseyin Acar’ın da olay gecesi saat 02.00 ile 07.30 saatleri arasında kız arkadaşının evinde olduğunu iddia ettiğini ancak kız arkadaşının, zanlının saat 02.30 sıralarında evden ayrılıp 04.20’de geri döndüğünü kendilerine söylediğini aktardı.

Olay yerine gittikleri araba emare alındı
Hüseyin Acar’ın zanlı 1 Yaşar Ocak’ın evinin önünden, Ocak’ın eşine ait aracı saat 03.00 sıralarında aldığını ve 04.20’de geri getirdiğini kamera görüntülerinden belirlediklerini anlatan Karagil, konu araca emare olarak el koyduklarını söyledi.

Husumet eskiye dayanıyor
Müştekinin kundaklamayı mahkeme huzurundaki zanlıların yapabileceğine dair bir ifade verdiğini ve yaptıkları araştırmada müştekinin 2 Şubat 2010 tarihinde zanlılar hakkında kendisinden para talep ettiği iddiası ike şikayette bulunduğunu belirlediklerini anlatan Karagil, zanlıların telefon dökümlerinin incelemesinin devam ettiğini söyledi. 
Ayrıca Hüseyin Acar’ın evinde yapılan aramalarda, kamera görüntülerinde Acar’ın olay günü giydiği belirlenen 1 adet kapişonlu spor kıyafeti bulduklarını belirten Karagil, konu kıyafetin incelenmek üzere Devlet Kimya Laboratuvarına gönderildiğini ifade etti. 
Mesele ile ilgili aranan emarelerin ve alınacak tanık ifadelerinin mevcut olduğunu söyleyen Karagil, soruşturmanın selameti açısındna zanlıların 8’er gün daha poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Avukat itiraz etti
Zanlıların avukatı Yunsal İlhan, polisin tahkikatı 3 günde tamamlayabilecekken yavaş davranarak tahkikatı bitirmediğini savunarak, zanlıların anayasal hak ve özgürlüklerinin kısıtlandığını iddia etti ve tutukluluk talebine itiraz etti.
Huzurundaki şahadet ve beyanları değerlendiren Yargıç Banu Soyer, soruşturmanın salimen yürütülebilmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların 8’er gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2016, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473