banner564

Suçun ispatı yok!

Arda Erkan’ın ölümü sonrasında tutuklanan uyuşturucu sanıkları gönüllü ifadelerine karşın; kanıt sunulamadığı gerekçesiyle beraat ettirildi

 Suçun ispatı yok!
banner598
Başkent Lefkoşa’da Arda Erkan isimli gencin geçen yıl Temmuz ayında hayatını kaybetmesi ile başlayan uyuşturucu operasyonunun devamında cezaevine uyuşturucu soktukları gerekçesi ile aleyhlerine dava getirilen Emin Özbeyit, Erol Tayfur, Metin Özdoygun, Bulut Sarıdoğan aleyhindeki dava dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi huzurunda karara bağlandı.
Başkan Ömer Güran, Yargıçlar Rauf Kürşat ve Vedia Berkut Barkın’dan oluşan Ağır Ceza Mahkeme heyeti huzurunda gerçekleşen duruşmaların kararını Yargıç Barkın açıkladı. 

İddia makamı rapor sunamadı…
Kararda sanıklar aleyhine iddia makamının suçları ispat etmek için sanıkların gönüllü ifadeleri dışında suça bağlayıcı hiçbir emare veya analiz raporu sunmadığını ve bu verilerin olmayışından ötürü sanıkları mahkûm etmenin mümkün olmayacağı kanaatine vardıklarını söyledi. 

Gönüllü ifadelerinde suçu kabul ettiler…
Yargıç sanıkların gönüllü ifadesinde suçlarını kabul etse de cezaevine soktuklarını iddia ettikleri maddenin yasa koyucu tarafından yasak olduğu söylenen maddeler olup olmamalarının bilinemediğini bu nedenle emaresinin olmamasından ötürü tahlil edilemediğini de belirterek sanıkları suçları ispat edilemediğinden ötürü suçsuz bulup beraat etmelerine karar verdiklerini açıkladı.

Kürşat’ın kararı yeterli olmadı…
Konu davada farklı tarihlerde ceza evine uyuşturucu soktuğu gerekçesi ile aleyhine getirilen davası diğer sanıklardan ayrı görüşülen Musta Kavaz’da aleyhine getirilen davalardan aynı şartlar altında Başkan Ömer Güran ve Yargıç Vedia Berkut Barkın’ın beraat kararı vermesi nedeni ile beraat etti. Konu davada Yargıç Rauf Kürşat sanığın mahkûm edilmesi gerektiği yönünde karar üretse de beraat kararı oy çokluğu nedeni ile değişmedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2016, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473