banner564

Çocuklar spor yapamıyor

20 Temmuz Fen Lisesi’nde; okula idaresi, okul aile birliği, öğrenciler ve sendika ortak eylem yaparak, kadın beden eğitimi öğretmeni eksikliğine dikkat çekti

Çocuklar spor yapamıyor
banner598

Lefkoşa’da 20 Temmuz Fen Lisesi’nde okul idaresi, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), okul aile birliği ve öğrenciler, kadın beden eğitimi öğretmeni eksikliğine dikkat çekmek için uyarı eylemi yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Şubat 2015’te emekli olan iki kadın beden eğitimi öğretmeni yerine atama yapmadığı, öğrencilerin yaklaşık bir yıldır beden eğitimi dersi görmediğinden ders notu alamadığı, bunun da fiziksel gelişimleri ve not ortalamalarına olumsuz yansıdığı ifade edildi. 

Öğrenciler pankart taşıdı
Öğrenciler okulda düzenlenen eylem sırasında, “eğitim hakkımızı istiyoruz”, “özel okul yoksa öğretmen de yok, anneciğim, babacığım bak karneme beden eğitimi yok”, “yeter ne zaman” gibi sloganlar içeren pankartlar açtı. 
Eylemde, Okul Müdürü Fatin Zorlu Ramiz, Okul Aile Birliği Başkanı Halil Sedat Dağoğlu, KTOEÖS Genel Sekreteri Vedat Tek ve okul öğrencilerinden Meryem Kaçar konuşma yaptı. 
20 Temmuz Fen Lisesi Müdürü Fatin Zorlu Ramiz, 2015 yılında okulda görev yapan iki kadın beden eğitimi öğretmeninin emekli olduğunu, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan okula yeni atama yapılmasını talep ettiklerini ancak bugün hâlâ atama yapılmadığını belirtti. 
20 Temmuz Fen Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Halil Sedat Dağoğlu, velilerin durumdan çok şikayetçi olduğunu, çocukların spor yapması gerektiğini ancak öğretmen eksikliği nedeniyle yapamadıklarını söyledi.
KTOEÖS Genel Sekreteri Vedat Tek, 20 Temmuz Fen Lisesi’nde üç dönemdir beden eğitimi dersi yapamayan öğrenciler bulunduğunu savundu.

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2016, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473