banner564

Önemli adımlar atıldı

Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun kuruluşunda öncülük eden Özkan Yorgancıoğlu’na plaketini Ömer kalyoncu verdi

Önemli adımlar atıldı
banner598
Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun 1. kuruluş yıldönümü resepsiyonla kutlandı.
1 yılda önemli adımlar atıldığı ifade edilen gecede 2016 yılındaki en büyük hedefin bir strateji ve eylem planının hayata geçirilmesi ile Tedavi Merkezi ve Rehabilitasyon Merkezi açılması olduğu vurgulandı.
Bedesten’de yer alan etkinlik saat 18:00’de, uyuşturucu kullanımıyla ilgili film gösterimiyle başladı.
Komisyon Başkanı Hasan Karaokçu ile Başbakan Ömer Kalyoncu tarafından yapılan açılış konuşmalarının ardından Komisyonun kuruluşu ve çalışmalarına kaktı koyanlara teşekkür plaketi verildi. “Dans of Cyprus” gösterisi ve kokteylle kutlama sona erdi.
Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, komisyonun kuruluşunun ilk yılının en zor dönem olduğunu çünkü 30 yıllık ihmalin söz konusu olduğunu söyledi.
Çalışmaya başladıklarında ellerinde hiçbir veri bulunmadığını söyleyen Karaokçu, 24 kişilik ekiple büyük bir özveri ile çalışarak 1 yıl içerisinde küçümsenemeyecek adımlar attıklarını kaydetti.
“Çocuklarımızın üzerinde bir karanlık gölge var ve bu gölgeyi kaldırmak hepimizin boynumuzun borcu” diyen Hasan Karaokçu, komisyonun bu bilinçle çalışmalarını sürdürdüğünü ve komisyonunun kurumsallaşması gerektiğini, bu yönde çalışmaların başladığını da kaydetti.

Kalyoncu: uyuşturucuya ulaşım engellenmeli
Başbakan Ömer Kalyoncu da Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun kurulmasının çok önemli olduğunu söyledi ve başına Karaokçu’nun getirilmesinin de çok isabetli olduğunu vurguladı.
Komisyonun kapsamlı faaliyetler gösterdiğini, uyuşturucunun günümüz insanı için bir illet oluğunu kaydeden Kalyoncu, insanların uyuşturucuya ulaşımının engellenmesi gerektiğini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2015, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474