banner564

Onlar başardı!

Cemal Özyiğit ile Averof Neofitu, bölünmüş Kıbrıs’ı fırçalarla birleştirdi

Onlar başardı!
banner598
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) ile Demokratik Seferberlik Partisi (DİSİ) adanın yeniden birleştirilmesi ve barış vizyonuna yönelik güçlü bir mesaj vermek amacıyla dün Lefkoşa'da iki toplumlu kültür festivali düzenledi.
“Unite Cyprus” isimli festival eş zamanlı olarak Ledra Caddesi, Lokmacı Kapıcı ve Büyük Han civarlarında gerçekleştirildi.
Lokmacı Barikatı ile Güney Kıbrıs geçiş noktası arasında kalan ara bölgedeki etkinlikte, Özyiğit ile Neofitu, ara bölgesi boyanmamış Kıbrıs haritalarının bulunduğu 2 tuvali boyadı.
Ara bölgeyi boyayarak tuvaldeki Kıbrıs’ı birleştiren Özyiğit ile Neofitu, bu tuvalleri Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasides’e verecek. 
Açılış etkinliğinde, Özyiğit ile Neofitu birer de konuşma yaptı. Cemal Öyiğit konuşmasında, “Boyayarak birleştirdiğimiz ortak vatan Kıbrıs’ı, onların da birleştirmesi için Anastasiadis ve Akıncı’ya vereceğiz” dedi.

Üç ayaklı etkinlik
Etkinliğe, LTB Başkanı Mehmet Harmancı ile Lefkoşa Rum Belediyesi Başkanı Konstantinos Yorgacis de katıldı.
Etkinliğin ikinci ayağı Güney Lefkoşa’da Ledras Caddesi üzerinde, üçüncü ve son bölümü de Büyük Han civarında gerçekleştirildi. Her iki tarafta yer alan etkinlikte, Maronit Korusu ve İki Toplumlu Koro şarkılar söyledi. İki Toplumlu Müzik ve Dans Grubu ile İki Toplumlu Folklor Grubu göseri sahneledi. Etkinlikte Kıbrıslı ressam, fotoğrafçı ve seramikçilerin eserleri de sergilendi. 


Özyiğit: Çözüm için kararlılık gösterilmeli
Toplumcu Demokrasi Partisi(TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Kıbrıs adasının yeniden birleştirilmesi için Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumlara çözüm için “kararlılık” gösterme çağrısında bulundu. Özyiğit, “Hangi din, dil ve etnik kökene mensup olursa olsun, bu ülkenin güzel insanları, geliniz, bölünmüş adamızı yeniden birleştirerek, bölgemize örnek olacak barış, dostluk ve güzelliklerin simgesi yapalım” dedi.



Neofitu: Düşüncelerdeki bölünmüşlük…
DİSİ Başkanı Averof Neofitu, yapılan etkinliklerle “insanlarımızın düşüncelerinde var olan bölünmüşlüğün” kaldırılmasına yardımcı olmayı umut ettiklerini söyledi.
Neofitu, “Mümkün olabilecek en iyi çözüme ulaşsak dahi, her iki toplumun bulunan çözüme inanması gerek. Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumların işbirliği yapmayı öğrenmesi ve birbirlerine güvenmesi gerek” dedi.
TDP ve DİSİ’nin yakın ve faydalı bir ilişki geliştirdiğini kaydeden Neofitu,”Bizi birleştiren, Avrupa Birliği altına Kıbrıs’ın yeniden birleşmesi ve Kıbrıslıların refahının artmasını içeren vizyonumuzdur” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2016, 10:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473