banner564

Ortak nokta garantiler

Diyalog’a konuşan vatandaşların bazıları liderlerin müzakereleri New York’a taşımasını ‘Umut verici’ olarak değerlendiriyor, kimisi de 2016’da bir çözüm olacağına inanmıyor

Ortak nokta garantiler
banner598
Hakan YILDIRIM
Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik iki toplum liderinin yürüttüğü müzakere sürecinin New York ayağının sonucu merakla bekleniyor.
Diyalog’a konuşan vatandaşların bazıları, liderlerin müzakereleri getirdiği bu aşamayı umut verici olarak değerlendirilirken, kimi vatandaşlar ise “çözümü imkansız” olarak değerlendiriyor. Rumların uzlaşmaz tavrından ve aşırı isteklerinden şikayet eden vatandaşların buluştuğu tek ortak nokta ise Türkiye’nin etkin ve fiili garantisi. Vatandaşlar, Türkiye’nin garantisini içermeyen bir anlaşmaya ‘Hayır’ diyeceklerini söylüyor. 
 
Vatandaş ne dedi?

Kutsal Çizgen: Eğer bir çözüme gidilse bile kıza zamanda geri dönüleceğinden eminim. Ben çözüm olacağına inanmıyorum. Çözüm olması için garantiler devam etmeli, toprak tavizi olursa Kıbrıs Türkü evet oyu vermez.

İzlem Hakel: Umut ediyoruz, biz gençler farkında olmasak da yaşananları, çocuklarımız için düşünüyoruz. İnşallah çözüm olur. Bu yıl daha umutluyuz ama mal mülk olaylarından dolayı çok da inanmıyorum. Ben Güzelyurtluyum. Güzelyurt sürekli masada, verilecek mi verilmeyecek mi? Bu sebeplerden dolayı zor olacağına inanıyorum. Çözüm olmasını istiyorum ama iyimser bakamıyorum. Akıncı’nın konuşmalarına göre olacak gibi görünüyor ama göreceğiz.

Hüseyin Yenal: Hiç bir şey olmaz. Onların isteklerini biz verebilir miyiz? Türkiye’nin garantisini istemiyorlar, geri evlerine gelmek istiyorlar. Rumlar vazgeçer mi? Olmaz. Anastasiadis’in söylediklerini dinlemiyor mu bu halk? Adam bütün Kıbrıs’ı istiyor. Verebilir misin? Maksat vakit geçsin.

Şener Vudalı: Bence hiçbir şey olmayacak. Çünkü karşı tarafta olumsuz, biz de. Her iki tarafta hedefe ulaşmak istemiyor.

Derviş Özçoban: Rum tarafı hiç bir şeye yaklaşmıyor. Garantörlüğü kabul etmiyor. Garantörlük olmadan nasıl bir çözüm olacak? 

İsmail Kahveci: Bu iş çoktan bitti ama rötuş yapıyorlar. Bu sene sanırım biter ama bitmese daha iyi. Herkes kendi tarafında olsun.

Kamil Kaptanoğlu: Bence olmayacak. Fazla bir yaklaşım görmüyorum. Görüşler hala daha ayrı. Onlar başka ister biz başka istiyoruz. Şimdilik bu böyle gider.

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2016, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474