banner564

Ortak vatan vurgusu yaptı

DİSİ’li Tornaritis, CTP’nin konferansına katılarak çözüm süreci hakkındaki düşüncelerini aktardı

Ortak vatan  vurgusu yaptı
banner598
Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) , “Yüreğin solunda, barışın yolunda” sloganıyla düzenlenen 46. kuruluş yıldönümüne yönelik etkinlikler Mağusa Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirilen, “Avrupalı Birleşik Bir Kıbrıs, Ortak Ülkemiz” konulu konferansla devam etti.
CTP’den yapılan açıklamaya göre, DİSİ Parlamento Grubu Başkanı Lefkoşa Milletvekili Nicos Tornaritis’in konuşmacı olduğu konferansta, güneydeki durum ve gelecekte nasıl bir Kıbrıs hayal edildiği konuşuldu, ortak vatan vurgusu yapıldı.
Konferanstan önce kısa birer konuşma yapan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ve Mağusa İlçe Başkanı Oktay Kayalp da, içinden geçilen sürecin önemine değindi.
DİSİ Parlamento Grubu Başkanı Lefkoşa Milletvekili Nicos Tornaritis, yaklaşık iki saat süren konuşmasında tarihi fırsatın kaçırılmamasını dileyerek, “Dürüst yurttaşlar ve dostlar olarak bu bölünmüşlüğü sona erdirme irademizi ortaya koymak için sokaklarda birlikte olacağız. Bildiğiniz gibi tarihi veya coğrafyayı değiştiremeyiz ancak yenilenmiş yurdumuzda yeni bir tarih yaratabiliriz” dedi.
CTP ile DİSİ’nin son yıllarda karşılıklı saygı ve anlayışa dayalı yakın ilişkiler geliştirildiğini belirten Tornaritis, samimi bir diyalog yoluyla ortak amaca ulaşılmasına yapıcı katkılar sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Ortak amacın Kıbrıs sorununun çözümü yoluyla kabul edilemez statükonun sona erdirilmesi ve Kıbrıs halklarının yeniden birleştirilmesi olduğuna değinen Tornaritis, Kıbrıs sorununu çözmek için ortaya konan büyük çabanın şu anda gerçekten çok belirleyici ve hayati bir noktada olduğunu, son gelişmelerin de oldukça hızlı seyrettiğini belirtti. Tornaritis, müzakerelerin yeniden başlatılması kararı ve bunu takiben Cenevre’de yer alacak olan Kıbrıs Konferansı’nın tarihi öneme sahip olduğunu vurguladı. Ocak ayının ortalarında kapsamlı bir çözüme varılabileceğini dile getiren Tornaritis, “İçtenlikle inanıyorum ki bütün ilgili taraflar iyi niyet ve uzlaşma ruhuyla müzakere ederlerse bir anlaşmaya varmak mümkündür” dedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2016, 08:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474