banner564

Otel önünde doldur boşalt

Ülkeye turist vizesiyle giriş yapan Aydın Ildız’ın, Girne sokaklarında tabanca ile gezdiği ortaya çıktı

Otel önünde doldur boşalt
banner598

 Suna ERDEN

Kuzey Kıbrıs’a 30 günlük turist vizesi ile giriş yapan Aydın Ildız’ın, Girne’de silah ile elini kolunu sallayarak gezdiği ortaya çıktı. 
Bir otelin önünde silahı doldur boşalt yapınca boş kovan düşüren ve bu sayede tespit edilen zanlı dün Girne’de mahkemeye çıkarıldı.
Zanlının silahı nereden temin ettiği belirtilmezken, 30 günlük vize süresi dolmasına karşın ülkeden çıkış yapmayarak kaçak duruma düştüğü aktarıldı.
Teminat talebi ile mahkemeye çıkarılan zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis memuru Ömer Yavuz, zanlının 13 Nisan 2019 tarihinde saat 00.55 sıralarında Girne’de Uğur Mumcu Caddesi üzerinde faaliyet gösteren bir otelin ön kısmında olduğu esnada tasarrufundaki tabancayı doldur boşalt yaptığını söyledi. Polis, bu esnada zanlının 9 mm’lik bir adet boş kovanı yere düşürdüğünü ifade etti. 
Aynı gün yapılan soruşturmada zanlının incelenen kamera görüntülerinden tespit edildiğini, evinde arama yapıldığını kaydeden Yavuz, 9 mm çapında tabanca ile şarjörde12 adet canlı mermi bulunduğunu belirtti.

30 gün diye geldi
Polis, yapılan balistik incelemede tabancanın herhangi bir olayda kullanılmadığını söyledi. 
Yapılan soruşturmada zanlının 17 Aralık 2018 tarihinde 30 günlük vize ile ülkeye giriş yaptığının belirlendiğini kaydeden Yavuz, o günden sonra çıkış yapmayarak kaçak duruma düştüğünü söyledi. Yavuz, zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını belirterek, tutuklu yargılanmasını talep etti.
Yargıç Meltem Dündar, zanlının tutuklu yargılanmasına ve 45 gün aşmayacak bir süre ile cezaevine gönderilmesine emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474