banner564

Özel memur atandı

Yanlışlıkla güneye geçen 60 yaşındaki Türkü tekme, tokat döven ve yerlerde süründüren Rum polisi hakkında soruşturma sürüyor

Özel memur atandı
banner598
Bisikletiyle dolaşırken, yanlışlıkla Ledra Palace Rum barikatını geçen ve daha sonra tespit edilerek Rum polisinden ağır şiddet gören 60 yaşındaki Türk vatandaşı Mehmet Sapmaz’e Rum basını sahip çıktı.
   KKTC Cumhurbaşkanı tarafından görevlendirilen  ‘İki Toplumlu Suç ve Suçlara İlişkin Teknik Komite’nin Eş Başkanı Hakkı Celal Önen’in, Rum polisini korumaya yönelik açıklamalar yapmasına karşın, olayın gerçek yüzünü araştıran ve Rum polisine sert eleştirilerde bulunan Politis gazetesinden sonra Haravgi gazetesi de konuyu gündeme getirdi.
    “İyi bilgi edinmiş kaynaklara” dayanarak, bağımsız makama hâlihazırda şikâyette bulunulduğunu, onun da meseleyi bağımsız bir araştırma memuruna havale ettiğini yazan Haravgi gazetesi, bahse konu kişinin eski polis memuru Athanasios Sokratus olduğunu belirtti. 
   Sokratus’un araştırmanın sonucunu en kısa zamanda ve önümüzdeki günler içerisinde vermeye çağrıldığını yazan gazete, prosedüre göre, bağımsız araştırma memurunun araştırma sonucunu komiteye sunacağını ve daha sonra Rum Başsavcı Kostas Kliridis’e iletileceğini belirtti.
   Rum polis müdürlüğünün, araştırma sonucunda herhangi bir polis memuru aleyhinde sonuç çıkması halinde gerek ceza, gerekse disiplin verileceği konusunda güvence alındığını yazan gazete, bunun takipçisi olacaklarını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2017, 12:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473