banner564

Özersay’dan diyetisyenlere ziyaret

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği yetkilileriyle bir araya gelerek ülke sorunlarının çözümüne dair vizyonunu ve hedeflerini anlattı.

Özersay’dan diyetisyenlere ziyaret
banner598
Yapılan açıklamaya göre, uzun yıllar bir üniversitede akademisyen olarak görev yaptığını ve sorunları yakından bildiğini söyleyen Özersay şöyle devam etti:
“Ülke ekonomisine çok ciddi katkısı olan üniversitelerimizdeki sorunların çözümü bir Cumhurbaşkanı olarak önceliklerim arasında yer alacak. Artık sırf kısa vadeli ekonomik bir kazanç sağlayacağı hesabıyla ‘diplomalı işsizler ordusu’ yaratacak yaklaşımları bir kenara koymak zorundayız. Üniversitelerimizin ve buralardan mezun olan gençlerimizin yaşamakta oldukları sıkıntıların çözümünde planlı bir yaklaşım sergilemeliyiz. Yasası Cumhurbaşkanlığı tarafından yürütülen YÖDAK ile istişare halinde bu sorunların çözümünde liderlik göstereceğim”.
Diyetisyenler Birliği yetkililerinin kendi alanlarında yaşadıkları sıkıntıları dinleyen Özersay görüşme sırasında yaptığı konuşmada, diyetisyenlik de dahil pek çok önemli meslek alanlarında KKTC üniversitelerinde verilecek eğitimin kalitesinin hayati önem taşıdığını, bu alanlarda eğitim görecek gençlerin birer diplomalı işsiz durumuna girmelerini önlemek için ciddi bir planlama yapılması gerektiğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2015, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473