banner564

Özgürlüğün bedeli 230 bin TL oldu

Adam kaçırma ve darp suçundan tutuklanan, evindeki bilgisayarda 15 kadına ait cinsel içerikli video bulunan Ahmet Cengiz, ağır teminat şartları karşılığı serbest kaldı

Özgürlüğün bedeli 230 bin TL oldu
banner598
Çiğdem AYDIN
Adam kaçırma ve darp suçundan tutuklanan, evindeki bilgisayarda 15 kadına ait cinsel içerikli video bulunan Ahmet Cengiz, ağır teminat şartları karşılığı serbest kaldı. Lefkoşa’da Iraklı bir şahsı kaçırıp, darp edip, çırılçıplak soyarak cep telefonu ile videoya alan ayrıca yapılan araştırmada bilgisayarında 15 kadına ait cinsel içerikli görüntü bulunan Iraklı Ahmet Cengiz hakkındaki soruşturma tamamlandı. 15 gündür polis hücresinde soruşturma amaçlı tutulan zanlı dün yargılanacağı davalardan teminata bağlanmak üzere Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Zanlı Cengiz, 30 bin TL nakit teminat yatırması ve 2 kefilin 100'er bin TL kefalet senedi imzalaması, yurt dışına çıkış yasağı ve haftada üç gün polise giderek imza atması şartları ile tutuksuz yargılanmak üzere teminatla serbest bırakıldı. Zanlı ileride , “Darp, adam kaçırma, şiddet tehdidi, özel hayatın gizliliğine aykırı hareket, ev açma ve kasti hasar” suçlarından yargılanacak.

Soyduktan sonra videoya çekmiş
Lefkoşa’da Nisan ayında meydana gelen olayda zanlı, Irak uyruklu şahıslar, Muhammed Niyazi Mahmod ve Azmira Kadir in yerini öğrenmek amacı ile Muhammed Mustafa’yı zorla aracına bindirip Hamitköy adresindeki evine götürmüştü. Zanlı, burada Mustafa’yı darp edip, silah zoru ile soyduktan sonra videoya almıştı. Olay Haziran ayında polise bildirilirken, zanlının evinde yapılan aramada bilgisayarında 15 kadına ait görüntüler de bulunmuştu. Ayrıca zanlının evinde 2 adet kurusıkı mermi de tespit edilerek emare olarak alınmıştı. Ancak polis, olayda kullanıla silahı ise tüm aramalara rağmen bulamadı.

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2016, 10:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474