banner564

Özyiğit: “Bu işte bir yanlışlık var”

Cemal Özyiğit, ülkedeki borçlu sayısının arttığı bir dönemde, hayat pahalılığı oranının yine eksi olarak açıklanmasına tepki gösterdi

Özyiğit: “Bu işte bir yanlışlık var”
banner598
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, ülkedeki borçlu sayısının arttığı, borçların ödenemez duruma gelmesi nedeniyle, borçların borçla kapatılmak zorunda kaldığı bir dönemde, hayat pahalılığı oranının yine eksi(-) olarak açıklandığını belirterek, “Bu işte büyük bir yanlışlık var” dedi.
Aynı para biriminin kullanıldığı ve Türk Lirası’nın “rekor düzeyde” değer kaybettiği Türkiye’de Temmuz ayı hayat pahalılığı oranının +0.09 olarak açıklandığı ve Aralık 2014’e göre hayat pahalılığı oranının %6.7’ye ulaştığını, buna karşın Kuzey Kıbrıs’ta Temmuz ayı hayat pahalılığı oranının eksi (-) olarak açıklandığını, Aralık 2014’e göre hayat pahalılığı oranının ise %1.90 olduğunu belirten Özyiğit, “ülkedeki ekonomik gidişat ve halkın cebi ile açıklanan hayat pahalılığı oranlarının birbirine zıt olduğuna” dikkat çekti.
Özyiğit, “Öyle anlaşılıyor ki, sorun hayat pahalılığını belirleyen sepetin içeriğindedir. En son yedi yıl önce 2008 yılında saptanan endekste bugüne kadar değişiklik yapılmadı. Hayat pahalılığını belirleyen kriterler, gözden geçirilerek yeniden mutlaka günün koşullarına göre uyarlanmalıdır” dedi.
Özellikle dövizde yaşanan artışla birlikte halkın cebindeki paranın “resmen eridiğine ve alım gücünün düştüğüne” vurgu yapan Özyiğit, “yeni asgari ücreti bile belirlemeyen hükümetin, çalışan ve emekli maaşlarına komik derecede artış yapmasının, son 1.5 yılda TL’nin döviz karşısında %40 değer kaybından dolayı tüketim harcamalarının daha da kısılacağının göstergesi olduğunu” belirtti. 

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2015, 09:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474