banner564

Özyiğit: Kritik bir dönemden geçiliyor

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Gençlik Örgütü, Kıbrıs konusunda panel düzenledi.

Özyiğit: Kritik bir  dönemden geçiliyor
banner598
TDP Mağusa İlçesi Gençlik Örgütü’nün “Kıbrıs'ta Çözüm Süreci: Güvenli Kıbrıs ve Gençler” adı altında düzenlediği panelin açılış konuşmalarını TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ile Gençlik Örgütü Eşbaşkanı Nalan Ersümer yaptı. 
TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit konuşmasının başında, panelin düzenlenmesine katkı koyan, etkinliğe ilgi duyarak katılım gösteren herkese teşekkür etti. Geleceğin nasıl şekillendirileceğinin belirleyicisi olacak olan çok kritik bir dönemden geçildiğini anımsatan Özyiğit, beklenti ve uğraşlarının, sürecin olumlu sonuçlanması ve gençlerin göç etmek zorunda kalmadan, kendi yurtlarında özgürce, insanca yaşayabilecekleri bir yapının oluşturulması olduğunu vurguladı. 

Ersümer: Akıncı ve ekibine güveniyoruz
TDP Gençlik Örgütü Eş Başkanı Nalan Ersümer, göreve geldikleri günden itibaren barış sürecine katkı koymaya ve topluma doğru bilgileri aktarmaya azami gayret gösterdiklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Akıncı ve ekibine duydukları güveni belirten Ersümer, "Cenevre'de büyük bir demokrasi şöleni gösterilmiştir. Uzun bir zamandır duyduğumuz özlemi bize yaşattığı için Sn. Cumhurbaşkanına teşekkür ederiz" dedi. 

Çeler: Topluma doğru bilgiler aktarılmalı
TDP Milletvekili Zeki Çeler ise “Müzakerelerde Varılan Uzlaşılar, Anlaşmazlıklar” başlıklı konuşmasında, topluma doğru bilgileri aktarmanın önemine dikkat çekti, kendilerinin tutanakları okuyarak en doğru bilgileri aktarma gayretinde olduklarını belirtti. 
Çeler, müzakerelerde ayrılık noktaları, zorluklar ve güçlükler bulunduğunu fakat Cumhurbaşkanı Akıncı'nın özgürlük, eşitlik ve güvenlik gibi üç noktadan vazgeçmeyeceğini ısrarla vurguladığını, gerçeğin de bu olduğunu ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2017, 09:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473