banner564

Para cezası ile kurtuldular

Larnaka’da Kıbrıslı Türkün aracında 32 karton gümrüksüz sigara, Lefkoşa’da Suriyeli’nin aracında 15 kilo nargile tütünü ele geçirildi

Para cezası ile kurtuldular
banner598
 Lefkoşa’nın Metehan sınır kapısında Suriyeli sürücünün aracında arama yapan    
Rum Gümrük Dairesi memuru, 15 kilo nargile tütünü ele geçirdi. Benzeri bir olay da larnaka’da yaşandı.
   Rum gümrük memurları, Kıbrıslı Türkün aracında arama yaparak 32 karton gümrüksüz sigara ele geçirdi.
   Geçtiğimiz Cuma akşamı Metehan (Ay. Demet) Rum sınır kapısında gerçekleşen olayda, Suriyeli bir şahsın kullandığı bir araçta gizlenmiş şekilde, KKTC’den getirildiği iddia edilen 15 kilo tütün ele geçirildiğini yazan Simerini, aracı kullanan Suriyeli şahısla, yanındaki Suriyeli şahsın da tutuklandığını bildirdi.
   Ele geçirilen tütünün gümrük vergisinin 3 bin Euro’yu aştığını yazan gazete, Gümrük Dairesinin tutuklu şahısların mahkeme dışı uzlaşı konusundaki yazılı talebini kabul ettiğini ve 4 bin 500 Euro ödemelerinin akabinde serbest kaldıklarını ifade etti.
   Öte yandan gazete, Larnaka Polis Müdürlüğü Cürümleri Önleme Şubesi üyelerinin ise geçtiğimiz akşam bir Kıbrıslı Türk’ün aracında yaptıkları kontrolde, 32 karton sigara ele geçirdiklerini yazdı.
   Olay yerine gelen Gümrük Dairesi çalışanlarının, sigaraların gümrüksüz olduklarını tespit ettiklerini kaydeden gazete, Kıbrıslı Türk’ün ise tutuklandığını belirtti.
    Gazete, Gümrük Dairesinin daha sonra tutuklu Kıbrıslı Türk’ün mahkeme dışı uzlaşı konusundaki yazılı talebini kabul ettiğini ve bin 600 Euro ödemesinin akabinde bu kişinin serbest kaldığını ekledi.

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2017, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474