banner564

Para cezası ve ihraç

Merit Poker Turnuvası’na katılmak için Larnaka’ya gelen 2 İsrailli turist Rum mahkemesine çıkarıldı

Para cezası ve ihraç
banner598
Raif DOĞRU
Merit Crystal Cove Hotel’de düzenlenen ve 400 dolayında yabancının katıldığı Uluslararası Poker Turnuvası için Larnaka Havaalanı’na gelen 2 İsraillinin, Rum polisince tutuklanarak mahkemeye çıkarıldığı bildirildi.
   Haravgi gazetesine göre, İsrailli turistler hiç tereddüt etmeden kuzeye geçeceklerini ve Merit Poker Turnuvasına katılacaklarını söyledi. Bunun üzerine Rum polisi 2 İsrailli hakkında deport kararı aldı. İsrailli turistler, yapılan bu insanlık dışı muameleyi protesto edince haklarında tutuklama kararı çıkarıldı.
   Hatravgi’nin yanı sıra Politis gazetesi de İs5railli turistlerin tutuklanmasına geniş yer verdi. Mahkemeye çıkarılan 2 İsrail vatandaşına para cezası ve ihraç kararı verildiğini yazan gazete, buna gerekçe olarak kuzeydeki otellerin ‘yasak listesinde’ oldukları gösterildi.
   Güney Kıbrıs’taki İsrail Büyükelçiliği’nin, olayla ilgili olarak izahat istediği kaydedildi.

Turhan: Şiddetle kınıyoruz

Diyalog muhabirinin görüşlerine başvurduğu Merit Crystal Cove Hotel Genel Müdürü Ercan Turhan, Rum Yönetimi’nin, Larnaka üzerinden adaya gelen İsrailli turistlere yönelik tavrına sert tepki gösterdi.
   Kuzey Kıbrıs’ın işgal altında bir bölge olmadığını, burada güneyden daha demokratik bir ortamın bulunduğunu belirten Turhan “Otellerimizi yasak listesine alarak, turistlere yönelik tutuklama kararı almaları ve para cezası vermeleri insanlık dışı bir olaydır. Kaldı ki; Larnaka Havaalanı Türk toprağı üzerinde kuruludur” dedi.
   Uluslararası Poker Turnuvasına Yunanistan dahil birçok ülkeden 400 dolayında kişinin katıldığını belirten Turhan, gerek İsrailli turistlere, gerekse diğer ülke vatandaşlarına yönelik bu hareketin resmi makamlarca da kınanması gerektiğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2017, 12:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473