banner564

Perişan oldular

Gümrüklerde devam eden grev nedeniyle Taşucu’ndan gelen geminin 20 yolcusu ve 40 şoför karaya çıkamadı

Perişan oldular
banner598
Çiğdem AYDIN-Pelin YÜKSELAY
Gümrük Çalışanları Sendikası (Güç-Sen), Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Kamu İşçileri Sendikası(Kamu-İş) ve Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası’nın (Kamu-Sen) liman ve gümrüklerdeki ek mesaiye kalmama eylemi sürüyor. 
Eylemler nedeniyle özellikle deniz limanlarında büyük mağduriyet yaşanıyor. Mersin’in Taşucu Limanı’ndan Girne’ye dün saat 16.20 sıralarında gelen yolcu ve yük gemisi limanda işlem yapılmadığı için ülkeye giriş yapamadı.
Gemide bulunan çoğu çocuk ve kadınlardan oluşan 20 yolcu ile 40 tane tır şoförü gemide mahsur kaldı.
Girne Limanı açıklarına demirleyen gemide bulunan yolculardan birisi Diyalog’u arayarak yaşadıkları olayı anlattı.

Hasta olan yolcular da vardı…
Mersin’in Taşucu Limanı’ndan yola çıktıklarını ve yaklaşık 8 saatlik bir süre içerisinde Girne’ye geldiklerini belirten yolcu, kendilerine, Kuzey Kıbrıs’taki limanlarda mesai saatinden sonra işlem yapılmadığı için ülkeye giriş yapamayacaklarının açıklandığını aktardı.
“Gemide çoğu çocuk ve kadın yirmiden fazla yolcu var. Ayrıca gemide bulunan tırların şoförleri de bulunuyor. Gemide birkaç tane hasta yolcu vardı. Büyük uğraşların sonucu onlar ülkeye giriş yaptı. Çaresiz sabaha kadar gemide bekleyeceğiz, Hepimiz perişan olduk” diyen aynı yolcu, yaşadıkları durumun Kuzey Kıbrıs’a yakışmadığını kaydetti.

Ercan’daki sorun aşıldı
Öte yandan, gümrük çalışanlarının ek mesaiye gitmeme eylemi dün de Ercan Devlet Havalimanı’nda Duty Free’lerin sorun yaşanmasına neden oldu.
Yaşanan bu durum karşısında Kanerler Ercan Sorumlusu Serhat Kotak Ercan Devlet Havalimanı’nda gümrük çalışanları ve sendikaları ile görüştü.
Kotak, görüşme sonrasında basına yaptığı açıklamada, karşılıklı iyi niyet getirisi olarak soruna bir ara çözüm bulduklarını, iki gümrükçünün ek mesai yapacağını ve duty freelerin açık kalacağını kaydetti.
“Sorun şimdilik çözüldü” diyen Kotak, aynı sorunun bir daha yaşanmaması için sendika ile hükümetin anlaşması temennisinde bulundu.

Basın mensupları dışarı çıkartıldı
Ercan’da mesai bitiminde kapatılan Duty Free’lerden ve Serhat Kotak’ın gümrük memurları ve sendika çalışanları ile yapacağı görüşmeden görüntü almak isteyen basın mensupları engellenmek istendi.
Sivil Havacılık Dairesi’nden yolcuların geliş bölümüne girmek için izin alan basın mensupları, Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi ile birlikte bölüme giriş yaptı.
Bu sırada adı öğrenilemeyen bir gümrük memuru odasından çıkarak, ‘Bu bölümün sorumluluğu bana aittir, çekim yapmalarına izin vermem’ diyerek, basın mensuplarının dışarıya çıkartılmasını istedi.
Gümrük memuru ile kısa bir görüşme yapan Sivil Havacılık Dairesi Müdürü daha sonra basının dışarıya çıkmasını istedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2016, 10:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473