banner564

Personel eğitilecek

Başbakan Yardımcılığı, standartlara uyum çalışması başlattı

 Personel eğitilecek
banner598
 Kıbrıs Türk Standartları Enstitüsü’nü hayata geçirme çalışmaları sürerken, Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı; vatandaşa yönelik hizmetlerinin ve personelinin niteliklerinin standarda uyumunu sağlamak amacıyla eğitim çalışmaları düzenliyor.
“Kalite yönetimi ve vatandaş memnuniyeti” konulu 24 saatlik eğitimler, 1 Aralık’ta başlatılacak. Başbakan Yardımcılığı Müsteşarlığı görevini yürüten Yrd. Doç. Dr. Hüda Hüdaverdi, Kıbrıs Türk ürünlerinin dünyaya ihracının önündeki en büyük engellerden olan standart sorununa çözüm getirecek Kıbrıs Türk Standartları Enstitüsü’nün yaşama geçmesinin, Kıbrıs’ta olası çözüme de hazırlık olacağını vurguladı. Türk Ajansı Kıbrıs’a (TAK) açıklama yapan Hüdaverdi, KKTC’de Türk Standartları Enstitüsü’nün (TSE) küçük bir modelini oluşturmak için TSE ile protokol imzaladıklarını ve Kıbrıs Türk Standartları Enstitüsü’nü (KTSE) yaşama geçirmek için çalıştıklarını söyledi.
KTSE çalışmalarını yürüten Ticaret Dairesi, Sanayi Odası, TSE Kıbrıs Temsilciliği ve hukukçulardan oluşan ekibin sorumluluğunu yürüttüğünü ifade eden Hüdaverdi, Meclis’e gönderilecek yasa çalışmasını sürdürdüklerini bildirdi.

“Standartlara uymamız lazım”
Hüdaverdi, tüm bunlarla hedeflediklerinin, Kıbrıs Türk ürünlerinin yurt dışına satışında yaşanan sorunların başında gelen standart belgesi sorununu aşmak olduğunu belirterek, “Toplumda zaman zaman ‘Türkiye bize kapılarını kapattı, bizi yeterince tanımıyor, az tanıyor’ gibi spekülasyon konularının temelinde standartlar meselesi var. Eğer bugün üretim anlamında dünyaya açılmak, dünyanın bir parçası olmak istiyorsak, bizim de dünya standartlarına uymamız, dünyanın kabul ettiği standartlarda üretim yapmamız lazım. Dolayısıyla bu Standartlar Enstitüsü’ne ihtiyacımız var” diye konuştu.
Hüda Hüdaverdi, KTSE’yle ilgili yasanın üç ay içinde Meclis gündemine girmesini umduklarını da sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2014, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474