banner564

Piknikleri zehir oldu

Gazimağusa’daki Bedis Plajı’na giden Hamitköy Dr. Fazıl Küçük İlkokulu öğrenci ve öğretmenleri kabus gibi bir gün yaşadıklarını söyledi

Piknikleri  zehir oldu
banner598

Melin DOBRAN

Gazimağusa’daki Bedis Plajı’na dün piknik yapmaya giden Hamitköy Dr. Fazıl Küçük İlkokulu öğrenci ve öğretmenleri kabus gibi bir gün yaşadıklarını söyledi. Öğretmen ve öğrenciler hiçbir suçları yokken bazı kendini bilmezler tarafından saldırıya uğradıklarını ve darp edildiklerini belirtti.  Okul müdürü Kadir Okyar ve okul öğrencisi olan kız çocuğunun saldırganlar tarafından derp edildiği olayın polise de intikal ettiği öğrenildi.  

 

Müdür yaşanılan üzücü olayı anlattı

Diyalog’a konuşan Okul Müdürü Kadir Okyar yaşadıkları üzücü olayı şu şekilde anlattı, “ Çocuklar için bir gezi düzenledik ve onları Gazimağusa’daki Namık Kemal Zindanı’na götürdük. Ardından saat 12.30 civarında Bedis’e gittik. Çocuklar yemek yiyordu, biz de siparişlerimizi bekliyorduk. Bir öğrencim yanıma geldi ve bana iki tane bayanın, onları masadan kaldırdığını söyledi. Ben de bayanlara gidip neden böyle bir şey yaptılar diye sordum. Hemen bana bağırmaya başladılar. O bayanların sevgilileri geldi (M.E.Ü ve S.Ç). Bir tanesi bana yumruk atmaya çalıştı, ben geri çekildim bu sefer bana tekme attı ve yerden bir kaya parçası aldı. Bana atmaya çalıştı ama başarılı olamadı. Kadınlardan biri saldırgana bağırınca, taşı 5. sınıf  olan bir kız öğrencime attı. Çocuk ayağından yaralandı, benim de bileğimin iç kısmını yaraladılar. İkimiz de hastaneden darp raporu aldık. Diğeri ise poşetteki kebap şişlerini çıkarttı ve üzerime yürümeye çalıştı. Bayanlar onları durdurmaya çalıştı. Şht. Turgut Ortaokulu da oradaydı. Başka aileler de vardı. Otobüs şöförleri hemen müdahale etmeye çalıştı. Birisi polisi aradı, o sıralarda olay yoğunlaştı. Yaklaşık 5-10 dakika sonra polis geldi. Polise benim onları darp ettiğimi söylediler. Ama ben kimseye dokunmadım, elimi sürmedim. Çocukların psikolojisi bozuldu. 7 öğretmenle Mağusa Polis Müdürlüğü’ne gittik ve yaklaşık 3 saat ifade verdik. Olay yerine gelen polis ekipleri olayı kapatmaya çalıştı. Saldırganları polis arabasına alıp götüreceği yerde, karakolun yolunu tarif ederek oraya gelmelerini söyledi. Tahmin ediyorum ki, kadınlarla beraber aynı arabada giden saldırganlar, yolda birbirlerine şiddet uyguladı ve kolları yaralandı. Ben bu konuyla ilgili bakanlığa yazı yazacağım, büyük ihtimal sendika bu işi halledecek ama ifademi geri çekmeyeceğim. Saldırganların serbest bırakılmasına çok şaşırdım. Ne benim, ne görev yaptığım okulun, ne de öğrencilerin can güvenliği kalmadı. Bu adamlar yarın bir gün benim önümü kesse veya okula girip birine zarar verse, bunun hesabını kim verecek? Polis Genel Müdürlüğü’nün ve bakanlığın konuyla ilgili harekete geçmesini istiyorum. Gerek öğretmenlerin gerekse velilerin ve benim en büyük kuşkumuz, saldırganların ceza almadan serbest bırakılmasıdır. Önlem alınsın istiyorum.”

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2014, 14:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474