banner564

Polis inanmadı

Edip Özbal’ın, Gazimağusa Devlet Hastanesinde gerçekleşen sirkat olayı hakkında, noter huzurunda verdiği beyan davalık oldu

Polis inanmadı
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa Devlet Hastanesinde, 2013 ile 2014 yılları arasında gerçekleşen sirkat olayı ile ilgili meselede Edip Özbal’ın önceki gün noter huzurunda Ergün Yahat’ın  mesele ile ilgisinin olmadığını iddia ettiği yazı sonrasında polis, Ergün Yahat’ı, polise yalan bilgi vermeye teşvik etme, Edip Özbal’ı ise polise yalan bilgi verme suçu iddiası ile tutuklayarak dün Gazimağusa Kaza Mahkemesine çıkardı.
Mahkemeye mesele ile ilgili olguları aktaran Gazimağusa Adli Şube Amirliğinde görevli polis memuru Hasan Özgüç, zanlılardan Edip Özbal’ın 11 Kasım 2014 tarihinde saat 14.00 sıralarında Ergün Yahat’ın teşviki ile 16 Ekim tarihinde Gazimağusa Devlet Hastahanesinde ortaya çıkan “Kamu görevlisi tarafından sirkat” meselesindeki Ergün Yahat ile ilgili ifadesinin geçersiz olmasını sağlamak amacı ile  konu ifadenin yalan olduğuna dair bir dilekçe hazırlayarak notere onaylatıp  Gazimağusa Hukuk Dairesine verdiğini söyledi. 

Teminat ile serbest bırakıldı
Zanlının verdiği gönüllü ifadesinde suçunu kabul ettiğini söyleyen Özgüç, Edip Özbal’ın polise yalan bilgi verme suçu, Ergün Yahat’ın ise Özbal’ı polise yalan bilgi vermeye teşvik etme suçu nedeni ile tutuklandığını söyledi. 
Zanlılar hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını belirten Özgüç, uygun bir teminat ile serbest bırakılmalarını talep etti. Huzurundaki şahadeti dinleyen Yargıç Ayşen Toroslu, zanlıların KKTC vatandaşı muteber birer kefilin 20’şer bin TL’lik kefaleti şartı ile serbest bırakılmalarına emir verdi.


Yahat, yaşanılan olayı anlattı 
Mahkeme sonrası kısa bir açıklama yapan meselenin zanlılarından Ergün Yahat, diğer zanlı Edip Özbal’ın kendisini misafir olarak kalmakta olduğu bir arkadaşının evinden arayarak yanına çağırdığını, bunun üzerine Özbal’ın yanına gittiğini ve Özbal’ın kendisine verdiği ifadeden ötürü pişman olduğunu  ve vicdanen rahat etmediğini söylediğini iddia etti. Bunun üzerine kendisinin Özbal’ a “Vicdanının sesini dinle” deyip oradan ayrıldığını aktaran Yahat, Özbal’ın önceki Salı günü yine kendisini aynı yere çağırması üzerine yanına gittiğini ve Özbal’ın isteği üzerine kendisini notere götürdüğünü ve Özbal’ın konu yazıyı notere yazdırıp onaylattığını öne sürdü.  Akşam saatlerinde polis tarafından arandığını ve ifade için Gzimağusa Polis Müdürlüğüne çağrıldığını belirten Yahat, burada kendisine “Özbal’ı böyle bir dilekçe vermeye teşvik ettin mi” sorusuna “ Hayır” cevabı verdiğini ve ilerleyen saatlerde de tutuklanarak hücreye konulduğunu söyledi. Özbal’ın  notere verdiği ifadenin aynısını polise de verdiğini iddia eden Yahat, yine Özbal’ın polise kendini suçlayıcı hiçbir şey söylemediğini öne sürdü.

Başsavcılık ve Polis Genel Müdürü’ne çağrıda bulundu
Polis Genel Müdürlüğü ile Başsavcılığı göreve çağıran Yahat, ifadelerin alınıp incelenmesini istedi. “ Bir insanın özgürlüğünün kısıtlanması bu kadar kolay mı” diyen Yahat, Özbal’ın noterdeki yazısından sonra “Kamu görevlisi tarafından sirkat” davasının hükmünü yitirdiğini iddia etti. Yahat, bütün gerçeklerin su yüzüne çıkacağına dair inancı olduğunu kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2014, 10:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473