banner564

Protokolü görüştüler

CTP’nin Başbakanlık ve 3 bakanlık, HP’nin 3, DP ve TDP’nin de 2’şer bakanlık alacağı doğrulandı

Protokolü görüştüler
banner598
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın, Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) Başbakanlık ve 3 bakanlık, Halkın Partisi’nin (HP) 3 bakanlık, Demokrat Parti’nin (DP) ile Toplumcu Demokrasi Partisi’nin (TDP) 2 bakanlık alması konusunda anlaşmaya varıldığını, ancak hangi partinin hangi bakanlıkları alacağının henüz netleşmediğini bildirdi.
CTP Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın, CTP Genel Merkezi’nde saat 11.05’de başlayan görüşmenin gidişatıyla basına açıklama yaptı.
Sorakın, dört parti arasında devam etmekte olan koalisyon protokolü görüşmelerinin olumlu havada devam ettiğini söyledi.
Görüşmelerin birkaç gün içerisinde netleşebileceğini, olumlu sonuçlanması halinde hükümet programını görüşmeye başlayacaklarını kaydeden Sorakın, gelinen aşamada tarafların bakanlıkların sayıca dağılımı konusunda anlaştığını ancak hangi partinin hangi bakanlığı alacağının netleşmediğini, CTP’nin başbakanlık ve 3 bakanlık, HP’nin 3 bakanlık, TDP ve DP’nin de ikişer bakanlık üzerinde görev dağılımına gidildiğini ifade etti.
CTP Genel Sekreteri Sorakın bir soru üzerine, koalisyon protokolü üzerinde varılacak uzlaşının partilerin yetkili kurullarına sunulacağını, ardından hangi bakanlığın hangi partide olacağı konusunu sonuçlandırmaya gideceklerini, bilahare hükümet programı üzerinde çalışacaklarını söyledi.

Görüşme yarın devam edecek...
CTP, HP, TDP ve DP heyetlerinin koalisyon protokolüne ilişkin görüşmelerine, yarın Cumhuriyet Meclisi’nde yapılacak milletvekili ant içme töreninin ardından devam edileceği bildirildi.
CTP Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın, toplantının tamamlanmasının ardından TAK’a yaptığı açıklamada, dünkü görüşmenin uyumlu ve iyi niyetli yaklaşım içinde geçtiğini söyledi.
CTP Genel Merkezi’nde saat 11.00 sıralarında başlayan görüşme 4.5 saat sürdü. 

Toplantıya kimler katıldı?
Toplantıya CTP Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın, HP Genel Sekreteri Tolga Atakan, TDP adına Milletvekili Zeki Çeler ve DP Genel Sekreteri Afet Özcafer beraberlerinde ikişer parti yetkilisiyle katıldı.  

Çeler: İdris’in kendi kararı
TDP Milletvekili Zeki Çeler, CTP Genel Merkezi önünde toplantı öncesi basına yaptığı açıklamada, koalisyon görüşmelerinde hedeflerinin, toplumda yok olan güveni restore edecek bir oluşum yaratmak olduğunu, bunu yaratacak protokol üzerinde görüşeceklerini ifade etti.
TDP Genel Sekreteri Asım İdris’in koalisyon görüşmelerine katılmama kararı ile ilgili sorulan soruya karşılık ise Çeler, bunun İdris’in kararı olduğunu, istifa söz konusu olmadığını, konunun TDP’de değerlendirileceğini belirtti.
Koalisyon için bir araya gelen dört parti, 7 Ocak’ta yer alan erken seçimin ardından Ulusal Birlik Partisi ile koalisyon görüşmeleri yapmayacağını açıklamıştı. Seçimde UBP 21, CTP 12, HP 9, TDP, 3, DP 3, YDP de iki milletvekili çıkarmıştı. Dün ikinci kez bir araya gelen dört partinin koalisyonu halinde hükümet 27 milletvekili ile kurulacak.
Cumhuriyet Meclisi’nde yarın yer alacak yemin törenin ardından Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Meclis’te temsil edilen siyasi partilerle ayrı ayrı görüşerek, hükümet kurma görevini vermesi bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2018, 10:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473