banner564

Ramazan’a 6 ay hapislik verildi

Çalıştığı işyerine ait 700 lirayı çalmakla suçlanan Ramazan’a 6 ay hapislik verildi

Ramazan’a 6 ay hapislik verildi
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da 29 Mayıs 2014 tarihinde paketçi olarak görev yaptığı iş yerinde, müşterilerden aldığı 714 TL tutarındaki paket şipariş ücretlerini iş yerine vermeyip sirkat eden Ramazan Görgülü hakkındaki karar dün açıklandı.  
Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti adına kararı okuyan Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler, sanığın mahkum edildiği “Müstahdem tarafından sirkat” suçunun 7 yıla kadar hapislik cezası öngördüğünü, bunun da suçun vahametini ortaya koyduğunu söyledi.  Bu tip suçların toplumsal güven ve dayanışmayı bozduğunu belirten Güzeler, konu suçlara caydırıcı ve ibret verici cezaların verilmesi gerektiğini vurguladı.  

Güveni suistimal etti
İşveren tarafından kendisine olan güveni suistimal eden sanığın, iş yerine ait parayı sirkat ederek bet salonunda harcadığını anlatan Güzeler, hiç kimsenin işverenine ait eşya veya parayı sirkat etme hakkının olmadığının altını çizdi.  Güveni kötüye kullanıldığı bu tip cezalara özellikle caydırıcı ceza verilmesi gerektiğini belirten Güzeler, sanığın benzer sabıkası oluşunu da ağırlaştırıcı bir diğer neden olarak değerlendirdiklerini ifade etti.  Sanığın teminat şartlarını yerine getiremediği için hükümsüz tutuklu olarak 2014 yılının Haziran ayından itibaren Merkezi Cezaevinde bulunduğunun da altını Çizen Güzeler,  sanığın adaletin tecellisine erken katkı koyması ve işverenin sanığı affetmesini sanık lehine hafifletici nedenler olarak değerlendirdikten sonra, sanığa hapislik dışında bir ceza verilemeyeceği kanısına vardıklarını bildirdi.

İçerde yattığı süre sayılmayacak
Sanığı mahkum olduğu suçtan 6 ay hapis cezasına çarptırdıklarını açıklayan Güzeler, cezanın dünden itibaren çekilmeye başlanacağını yani sanığın Cezaevinde geçirdiği günlerin cezaya yansıtılmayacağını bildirdi.

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2014, 10:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474