banner564

Reis’e dadandı

Güney Kıbrıs’ta yaşayan Rus asıllı 40 yaşındaki Robert Scot Dent, kuzeydeki marketten ikinci kez viski çalarken yakalandı

Reis’e dadandı
banner598
Çiğdem AYDIN

Güney Kıbrıs’ta yaşayan Rus asıllı 40 yaşındaki Robert Scot Dent, kuzeydeki marketten ikinci kez viski çalarken yakalandı.
Dent’in, Lefkoşa’da faaliyet gösteren “Reis Premier” isimli iş yerindeki içki reyonundan viski şişelerinden bir tanesini giysisinin içerisine saklayarak çaldığı iddia edildi. Durumu daha sonra fark eden market çalışanları, polisi arayarak haber verdi. Kamera görüntülerinden eşkâli tespit edilen Dent, Güney Kıbrıs’a gittiği için tutuklanamadı.
İçki çaldıktan sonra önceki gün yine “Reis Premier” isimli iş yerine giden Dent’i market çalışanları hemen tanıyarak polise haber verdi. Hırsızlık suçundan tutuklanan Dent, dün teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Polis, zanlının 6 Mayıs tarihinde 65 TL değerinde içki çaldığını ve kamera görüntülerinden tespit edilen zanlının önceki gün aynı markete gidince çalışanlar tarafından polis haber verildiğini ve zanlının gözaltına alındığını söyledi. 

Parasını geri ödeyecek
Polis, zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını, zanlının Güney Kıbrıs’ta yaşadığını ve KKTC’de bir bağı olmadığını ifade ederek davalarında hazır olması için teminata bağlanmasını talep etti.
Teminat duruşmasında çaldığı içkinin parasını geri ödeyeceğini söyleyen zanlı tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı. Mahkeme zanlının Pazartesi,Çarşamba,Cuma günleri Lefkoşa’da polise giderek imza atmasına ve yurt dışına çıkışının yasaklanmasına karar verirken, zanlının davasının 9 gün içerisinde hazırlanarak mahkeme önüne getirilmesine direktif verdi.

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2015, 10:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474