banner564

Resmi tören düzenlendi

Vedasıyla herkesi üzen eski sağlık bakanlarından Mustafa Erbilen, Lefkoşa’da toprağa verildi

Resmi tören  düzenlendi
banner598
Melin DOBRAN
Eski sağlık bakanlarından olan ve önceki gün 77 yaşında hayatını kaybeden Mustafa Erbilen dün son yolculuğuna uğurlandı. 
Elde edilen bilgilere göre Erbilen, geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti. Erbilen’in naaşı ilk olarak, resmi tören için Cumhuriyet Meclisi’ne götürüldü. Törene Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın yanı sıra, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Hüseyin Özgürgün, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, bakanlar, milletvekilleri, Erbilen’in yakınları ve sevenleri katıldı. Törenin ardından Erbilen’in naaşı, İsmail Safa Camisi’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Lefkoşa Mezarlığı’na defnedildi.
Cumhuriyet Meclisi’nde düzenlenen törende konuşan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Erbilen’in en belirgin özelliklerinin, insan sevgisi, dostluk, arkadaşlık ve güler yüzü olduğunu belirtti.
Meclis Başkanı Sibel Siber ise konuşmasında, Erbilen’in nasıl bir kişiliği olduğunu anlayabilmek için vefatının ardından yazılan ve anlatılanlara bakmanın yeterli olacağını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2016, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474