banner564

Rum adaletine örnek olsun

Güneyden çaldıkları aracı kuzeye getiren Mehmet Mavideniz ile Gökhan Takımcılar’a 6’şar ay hapislik verildi

Rum adaletine örnek olsun
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Güney Kıbrıs’ın Limasol kentinden çaldıkları aracı, yasadışı yollardan KKTC’ye getiren ve Akdoğan’a götüren Mehmet Mavideniz ile Gökhan Takımcılar, dün Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti tarafından suçlu bulunarak 6 ay hapse mahkum edildi. Başkan Melek Esendağlı ile üye Yargıçlar Mehmet Soytaç ve Seran Bensen’in huzurunda görüşülen davada, İddia Makamı adına davayı yürüten Savcı Ergin Atıcı, mahkemeye mesele ile ilgili olguları aktardı. 
Sanıkların 31 Ocak 2017 tarihinde, Güney Kıbrıs’ta, Limasol’da, kontak anahtarı üzerinde bulunan, Suzuki marka EMM  819 aracın camını kırarak araç içerisine girdiklerini ve konu aracı yasadışı yollardan KKTC’ye geçirerek, Akdoğan’da bulunan ikametgahlarının önüne götürdüklerini söyledi. 

4 aydır cezaevinde yatıyorlar
Sanıkların 1 Şubat 2017 tarihinde alınan bilgi doğrultusunda, Akdoğan’da tespit edilerek tutuklandıklarını aktaran Atıcı, sanıkların yaklaşık 4 aydır mesele ile ilgili olarak hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’nde bulunduklarını söyledi. 
Kocatürk: Sanıklar hayat tecrübesinden yoksundur
   Savunma avukatı Mustafa Kocatürk, öncelikle sanıkların işlemiş olduğu suçlardan dolayı nadim ve pişman olduklarını ve mahkemeden özür dilediklerini söyledi. 
Sanıkların eğitim seviyelerinin düşük olduğunu ve hayat tecrübesinden yoksun genç sanıklar olduğunu vurgulayan Kocatürk, sanıkların küçük yaşlardan beri aile sevgisi ve şefkatinden yoksun olarak büyüdüklerini de belirtti. Kocatürk, mahkemenin sanıklara son bir fırsat vererek mülayim davranmasını talep etti.

Mahkeme 6 ay hapse mahkum etti
   İşlenen suçun ciddi ve vahim bir suç olduğuna vurgu yapan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti, mahkemelerin konu suçlara hoşgörü ile yaklaşmasının mümkün olamayacağını ve sanıklara verilecek en uygun cezanın hapislik cezası olduğunu vurguladı. Sanık avukatının sunduğu hafifletici nedenleri de göz önünde bulunduran heyet, sanıkları 6 ay hapse mahkum etti.
Öte yandan Güney Kıbrıs’a geçen Kıbrıslı Türklere ve araçlarına yapılan saldırılara değinen vatandaşlar, Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği kararın Rumlara örnek olması gerektiğini belirtti. Vatandaşlar, Rum mahkemelerinin de Türklere yapılan saldırılarla ilgili benzer karar alması dileğinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2018, 12:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474