banner564

Rum’a yarıyor

Girne’deki köyleri ziyaret eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, bazı isimlerin sırf muhalefet olsun diye Kıbrıs konusunda eleştirilerde bulunduğunu söyledi:

Rum’a yarıyor
banner598
   Cumhurbaşkanı ve Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Derviş Eroğlu, KKTC’de herkesin çözüm istediğini kaydederek, “Önemli olan halkın istediği çözüme ulaşmaktır” dedi.
  “Rum tarafının ‘asla kabul etmeyiz’ dediği Türkiye’nin etkin ve fiili garantisi olmazsa olmazdır” diyen Eroğlu, “Bazılarının sırf muhalefet olsun diye Kıbrıs konusunda yaptıkları suçlamalar karşı tarafa koz vermekten başka işe yaramıyor” ifadesine yer verdi.
   Verilen bilgiye göre, Eroğlu, önceki gün Girne ilçesine bağlı, Doğanköy, Karakum, Ozanköy ve Beylerbeyi’ni ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi, 19 Nisan cumhurbaşkanlığı seçimleri ve Kıbrıs konusunda konuşma yaptı.
   Ziyaretlerinde Kıbrıs konusundaki gelişmeleri anlatan Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Bazı adayların ‘Eroğlu hatalı olmasaydı, Anastasiadis masadan kaçmazdı’ dediğine dikkat çekti ve şöyle devam etti:

“Doğu Akdeniz’de kan akmayan tek ülke Kıbrıs”
   Doğu Akdeniz’de kan akmayan tek ülkenin Kıbrıs olduğunu söyleyen Eroğlu, Türkiye’nin garantisi sayesinde adada kan dökülmediğini belirtti.
   “Rum tarafının ‘asla kabul etmeyiz’ dediği Türkiye’nin etkin ve fiili garantisi olmazsa olmazdır” diyen Derviş Eroğlu, “Huzur ve güven içinde yaşamamızın tek dayanağı budur” ifadesini kullandı.

“Herkes anlaşma istiyor”
   KKTC’de herkesin anlaşma istediğini ancak kimsenin yerinde olmak istemediğine işaret eden Derviş Eroğlu, “Bir anlaşma yapacaksam ve benim insanlarım göçmen olacaksa, anlaşmanın yapıldığı ilk gün 100 bin kişi göçmen durumuna düşecekse, bu antlaşma çoğu insanımızı üzecek, perişan edecekse o antlaşma tamamdır denilebilir mi? diye sordu.

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2015, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473