banner564

‘Rumları da bekliyoruz’

Dört gözle sınır kapısının açılmasını bekleyen Lefkeliler, ceviz festivali ile moral buldu

‘Rumları da bekliyoruz’
banner598
Melin DOBRAN
Lefke Turizm Derneği tarafından organize edilen ve Lefke Belediyesi ile LAÜ katkılarıyla düzenlenen 6’ncı Lefke Ceviz Festivali başladı. Festivale katılan esnafın yanında vatandaşlar da Kıbrıs Müzakerelerinde Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Lider Nikos Anastasiadis’in uzlaşıya vardığı Lefke Aplıç Kapısının bir an önce açılmasını istedi. Esnafın yüzünü güldüren Lefke’deki festival bugün de devam edecek. İlk gün satışlardan memnun olduğunu belirten esnaf, ‘Eğer Aplıç Kapısı açık olsaydı bugün Rum komşularımızda gelir festivalden alışveriş yapardı” diyerek görüşlerini aktardı.
Lefke Çarşı Merkezi’nde yer alan ve bu yıl “Yeşil Lefke sizi çağırıyor” sloganıyla yapılan festival, kortej ve konuşmalarla açıldı.
Festivalin açılışında Başbakan Yardımcısı Menteş Gündüz, Lefke Turizm Derneği Başkanı Hasan Karlıtaş, Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya birer konuşma yaptı.
Konuşmaların ardından Lefke Belediyesi Halk Dansları ekibi folklor gösterisi sundu.
Festival çerçevesinde ayrıca, Nostaljik Lefke Fotoğrafları, Lefke Kadın Kursu, Klasik Bisiklet ve motor, İzzet Öztemiz’in kişisel sergisi, Lefke’de en eski körüklü fotoğraf makinesi sergilerinin açılışı da yapıldı.
Festivalde açılan stantlarda Kıbrıs’a özgü her türlü yiyecek, içecek, elişleri ve daha birçok yerli ürün hazırlanıp satışa sunuluyor.
Bugün de gün boyunca devam edecek festivalde, müzik dinletileri, dans gösterileri, rehber eşliğinde Lefke turu gibi etkinlikler ve çeşitli yarışmalar yer alacak.

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2015, 10:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473