banner564

Rus ruleti!

Putin’in, Türkiye’nin hareketlerinden rahatsızlık duyduğu ve Rumlara bu yüzden yaklaştığı iddia edilirken, Anastasiadis’in Ocak’ta Moskova’yı ziyaret edeceği açıklandı

Rus ruleti!
banner598
    Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin’in daveti ile Ocak ayında Moskova’ya gideceği ve orada en az 4 anlaşma imzalayacağı bildirildi. 
     Fileleftheros “Moskova İle Anlaşma Paketi... Putin ve Anastasiadis Savunma, Ekonomi, Eğitim, Adalet Anlaşmalarına İmza Atacak... Ziyaret Ocak’ta” başlığıyla manşete çektiği haberinde, Putin’in davetinin Anastasiadis’e  Rusya’nın Güney Kıbrıs’taki Büyükelçisi Stanislav Osatchiy tarafından iletildiğini yazdı. Edindiği bilgilere dayanarak Anastasiadis’in Moskova ziyareti ve orada imzalayacağı anlaşmalarla ilgili hazırlıkların başladığını belirten gazete devamla şu detayları verdi:
   1-Savunma: öncelikle Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Rusya Federasyonu’na sağlayacağı kolaylıklarla alakalı olacak. Öğrendiğimize göre bu konudaki görüşmeler halen ileri aşamada bulunuyor.
    2-Ekonomi: öncesinde, Rusya-Kıbrıs karma bakanlar komitesinin görüşmesi yer alacak.
   3-Eğitim: aralarında üniversite diplomalarının karşılıklı tanınmasının da bulunduğu çeşitli eğitim konularında olacak.
   4- Adalet

Milano’da başlayan flört

   AB dönem başkanı İtalya tarafından 17 Ekim’de Milano’da verilen yemekte Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin’in yan yana oturduğunu ve bu vesile ile Moskova ziyaretini görüştüklerini hatırlatan gazete, Rusya’nın prosedürleri yıldırım hızıyla işleterek bu ziyaret meselesini yoluna koyduğunu yazdı.
   Habere göre diplomatik kaynaklar, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetleri ve Rum ekonomisinin durumu nedeniyle Güney Kıbrıs için zor bir dönemde gerçekleşecek bu ziyarete büyük önem addedildiğine; Rusya ile her iki konunun (Türkiye’nin faaliyetleri ve ekonomi) görüşülüp sonuç alınması olanağı bulunduğuna dikkat çekiyorlar.

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2014, 11:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474