banner564

Sabrı taştı

Su isale hatlarına yönelik ağır tahribatlara sert tepki gösteren Türkiye Büyükelçisi Kanbay “Bu şekilde lakayıt uygulamalarla biz bu adada bırakın suyu hiçbir şeyi yönetemeyiz” dedi

Sabrı taştı
banner598
 Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, su projesinin istenilen çalışma planı içinde ilerleyemediğini belirterek, gelinden aşamada kendilerini en çok üzün şeyin ana isale hatlarına yönelik tahribatların olduğunu söyledi. 
   Reşat Akar başkanlığındaki Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu üyeleriyle görüşmesi sırasında önemli bir rahatsızlığını dile getiren Kanbay “Bugün elime ulaşan bir raporda doğu bölgelerine su ulaştıran hatta tahribat olduğu, bunun da o bölgelerdeki insanları mağdur ettiği yönündedir. İsale hatlarına yönelik tahribatların bir kısmının kasıtlı olduğu düşüncesindeyiz” dedi.

Akar, Türkiye’ye teşekkür etti
Reşat Akar, Gazeteciler Cemiyeti yeni Yönetim Kurulu olarak ilk ziyaretlerini TC Büyükelçisi Kanbay’a yaptıklarını söyledi.
Birçok sivil toplum örgütünden farklı olarak Gazeteciler Cemiyeti’nin siyasetin dışında siyasi partilerle bağlantısız bir örgüt olduğunu ifade eden Akar, esas dertlerinin meslektaşlarının yaşam koşulları olduğunu belirtti.
Akar, ülkenin sorunları ve TC ile ilişkiler konusunda çok hassas olduklarını dile getirerek, TC’siz bir Kuzey Kıbrıs’ın, Kıbrıs Türk toplumunun varolamayacağının bilincinde olduklarını ve bunu her fırsatta vurgulamayı bir görev kabul ettiklerini söyledi.
“Türkiye’nin hem bir garantör hem de ekonomik açıdan yardım alabildiğimiz tek ülke olarak bizim için çok önemlidir” diyen Akar, “yapılamaz denilen” asrın projesi su temini için de Kanbay aracılığıyla Türkiye’ye teşekkür etti.

Alt yapı eksiklikleri üzüyor…
Akar, hala altyapı eksiklikleri nedeniyle suyun ulaşamadığı bölgeler için üzüntü duyduğunu vurgulayarak, bu bölgelerdeki altyapı eksikliklerini TC elçiliğinin yarımlarıyla tamamlanmasını istedi.
Akar, KKTC’nin Güney’den daha iyi bir ekonomik yapıya kavuşmasının da mümkün olduğunu kaydetti.

Kanbay: Aynı amaç için çalışıyoruz
TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay ise, Türkiye’nin en başta arzu ettiği şeyin Kıbrıs Türk halkının Kuzey Kıbrıs’ta ebediyen sağlam müreffeh, güven ve huzur içinde yaşaması olduğunu belirterek, ülke olarak tüm birimlerle aynı amaç için çalıştıklarını söyledi.
Su projesinin istenilen çalışma planı içinde ilerleyemediğini ifade eden Kanbay, gelinden aşamada kendilerini en çok üzün şeyin ana isale hatlarının son aylarda uğradığı tahribatlar olduğunu belirtti.
Kanbay, bu isale hatlarının akıllı sisteme bağlı olduğunu bu nedenle de herhangi bir zararın bilgisini hemen alabildiklerini anlatarak, bugün eline ulaşan raporda doğu bölgelerine su ulaştıran hatta tahribat olduğunu bunun da o bölgelerdeki insanları mağdur ettiğini kaydetti.

Dosyalar rafa atıldı…
Hem yerel yönetimlerden hem de şebekeleri olan kuruluşlardan zeminde yaptıkları çalışmalarda su şebekesinin planlarına özen göstermelerini isteyen Kanbay, “Devlet Su İşleri kendi döşediği su şebekesinin bilgilerini birkaç kez ilgili makamlara verdi. Ama bu dosyalar raflara atılıp hiç bakılmıyorsa yada ilgililere ulaştırılmıyorsa bu bir eksiklik zaafiyettir bir an önce giderilmesi gerekir” diye konuştu.
Kanbay, “Bu şekilde lakayıt uygulamalarla biz bu adada bırakın suyu hiçbir şeyi yönetemeyiz” dedi.

Su Dairesi açıklama yaptı…
Öte yandan Su Dairesi dün isale hatlarında oluşan patlaklarla ilgili bir açıklama yaptı. Daireden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi. “13-10-2016 tarihinde tüm kamu kurum kuruluşlarına su isale hatlarına yapılan müdahalelerin önlenmesi ve doğurabileceği zararları hakkında yazdığımız uyarı ve/veya bilgilendirme yazısının yanında özel olarak da birçok belediye kurum ve kuruluşa yazılı olarak uyarılar yapmamıza rağmen ilgili tarihinden itibaren Su Dairesine bilgi verilmeden tedbirsiz kazılar yapıldığı ve kazıların sonucu olarak patlaklar oluşturulduğu, fiber kabloların koparıldığı tespitlerimiz arasındadır. Yazımızda ifade ettiğimiz gibi oluşturulan patlakların tamiri zaman alacağı ilgililere bildirilmiş olmasına rağmen halkımızı susuz bırakmak pahasına bu işlevlerin devam etmesi üzüntü verici olup bundan sonraki süreçte bu gibi halkımızı mağdur eden uygulamaları yapanlar hakkında yasal işleme başvuracağımızı üzülerek ifade ederiz…” 

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2017, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474