banner564

Sahte kimlikten 3 yıl hapis

Türkiye’de öz kızına tecavüz ettiği gerekçesiyle 17 yıl hüküm giyen ve kardeşine ait belgelerle KKTC’ye kaçan sanığın cezası belli oldu

Sahte kimlikten  3 yıl hapis
banner598
Suna ERDEN
Türkiye’de öz kızına tecavüz ettiği gerekçesiyle yargılanarak 17 yıl hapis cezasına çarptırılan ve kardeşinin kimliği ile KKTC’ye kaçan sanık Mehmet Korkmaz Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde“ Sahte resmi evrakı tedavüle sürme”, “Başkasının kimliğine bürünme”, “Sahte davranışla kayıt sağlama” suçlarından yargılandı. 
Sanık hakkındaki karar dün mahkeme başkanı Fadıl Aksun, Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu ve Yargıç Temay Sağer’den oluşan heyet huzurunda açıklandı. Kararda, sanığın 2015 yılından beridir ülkede sahte kimlikle kaldığı, 2017 yılında tespit edildiği belirtildi.
Heyetin oy birliği ile vermiş olduğu kararı Kıdemli Yargıç Beyoğlu açıkladı. Kıdemli Yargıç Beyoğlu kararda Mehmet Korkmaz’ın “Sahte resmi evrakı tedavüle sürme”, “Başkasının kimliğine bürünme”, “Sahte davranışla kayıt sağlama” suçlarından yargılandığını söyledi. Beyoğlu, Korkmaz’ın Türkiye’de “Öz kızına tecavüz” suçundan hakkında 17 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğunu, bundan dolayı hapis yatmamak için kardeşi Arif Korkmaz adına düzenlediği sahte kimlikle 2 Ekim 2015 yılında Girne Turizm Limanı’ndan ülkeye giriş yaptığını kaydetti. 

2 yıl sahte kimlikle dolaştı
Sanık Mehmet Korkmaz’ın 2015 yılından bu yana ülkede sahte kimlikle kaldığını belirten Beyoğlu,  sanığın hakkındaki kesinleşmiş hapislik cezasından dolayı Türkiye’ye iadesi yazısı geldiğini ve Aralık 2017 yılında Girne’de tespit edilerek tutuklandığını kaydetti. 
Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu, işlenen suçların 2014-2015 yıllarına oranla son iki yılda Ağır Ceza Mahkemeleri’nde ciddi bir artış gösterdiğini ve en çok görülen ikinci suç olduğunu belirtti. Beyoğlu, sahte kimlikle ülkeye giriş yapanların topluma da zarar verdiğine dikkati çekerek ülkeye girişi yasak olan kişilerin bu yola başvurarak, kolaylıkla ülkeye giriş yaparak sadece kamunun değil toplumunda zarar gördüğünü belirtti. Beyoğlu, oy birliği ile Korkmaz’ı 3 yıl 10 ay hapis cezasına mahkûm ettiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2018, 12:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473