banner564

Sami Dilek: Endişe artıyor

Sami Dilek, Kamu Görevlileri Yasa Tasarısı’nın, toplu iş sözleşme düzenini ve sendikacılığı ortadan kaldıracağını” iddia etti

Sami Dilek: Endişe artıyor
banner598
Kamu-İş Başkanı Sami Dilek, “kamu reformu” olarak bilinen Kamu Görevlileri Yasa Tasarısı’nın, toplu iş sözleşme düzenini ve sendikacılığı ortadan kaldıracağını” iddia etti. 
Yazılı bir açıklama yapan Kamu-İş Başkanı Sami Dilek, yeni Kamu Görevlileri Yasası’nın Cumhuriyet Meclisi’nden hızla geçirilip, Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce yasalaştırılmak istendiğini belirterek, bunu eleştirdi. 
Tasarının çalışma ortamını kaosa sokacak bir nitelik taşıdığını iddia eden Dilek, kamu görevi yapan bazı işçileri kadrosuz bırakacağını, huzursuz bir çalışma ortamı yaratacağını savundu. 
Tasarının toplu iş sözleşme düzenini ortadan kaldıracağını ve müdahaleyi yasal şekle sokacağını savunan Dilek, “Bu tasarı geçtikten sonra, devlet içinde bir toplu iş sözleşmesi yapılırken, suni olarak üretilen birden fazla işverenle, devlet hizmetini yürüten işçiler için, toplu iş sözleşmesi yapılma ortamı getirilmektedir. Bu da Kuzey Kıbrıs’ta sendikal hayatın öncüsü durumunda olan sendikayı ortadan kaldırma düşüncelerinden biridir. Bu sistem Kamu-İş’in tüzüksel şahsiyetinin yanında sendikal harekete vurulacak bir darbe olarak görünmektedir” iddiasında bulundu. 
Dilek, sendikasız bir ülkenin, demokrasisi olmayan bir ülke durumuna düşeceğini kaydetti. 
Sami Dilek, başta üyeleri olmak üzere tüm işçilerin sendikanın bu konuda vereceği mesaja bakmalarını da istedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2015, 09:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474