banner564

Samimi mesaj

“Kıbrıs’ın Ahi Babası” ilan edilen Sunat Atun, “Türkiye’den gelen su ile elektriği Rum tarafıyla paylaşabiliriz” dedi

Samimi mesaj
banner598
Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, katıldığı Mersin Esnaf Odaları Birlik Başkanları (ESOB) toplantısında; esnaf ve sanatkarlara destek alanında “Kıbrıs’ın Ahi Babası” ilan edildi. 
Girne’de yer alan toplantıda, Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, Atun’a “ahi beratı” armağan etti.
Bakan Atun, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye ile enerji alanında imzalanan anlaşmanın; ülkedeki enerji çeşitliliğinin artması yanında KKTC’nin enerji satabilecek bir hale gelmesi bakımından da önemli olduğunu söyledi.
Atun, Rum tarafından gelecek istek halinde, Türkiye’den gelen elektrik ve suyu birlikte paylaşabileceklerini belirterek, “Biz kendilerine dostluk elimizi her zaman uzatıyoruz. Yeter ki onlar bu uzattığımız barış elini tutmak istesinler. Biz her türlü işbirliğine varız” dedi.
Acapulco Otel’de yer alan toplantıda konuşan Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, esnafın ve esnaf örgütlerinin daha güçlü bir yapıya kavuşması için ekonomik akla dayalı bir yol izlediklerini söyledi.
Atun, bu yapının daha da güçlenmesinin, Türkiye ile kurdukları sıkı işbirliklerinin daha da geliştirilmesine bağlı olduğunu kaydetti.
 

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2016, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473