banner564

İşlemler elde yapıldı

Türkiye’deki POLNET sistemi çöktü, Kuzey Kıbrıs’a gelecek yolcular da dahil binlerce kişi saatlerce havaalanlarında bekledi

İşlemler elde yapıldı
banner598
Türkiye’de Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından kullanılan POLNET bilgi sisteminde meydana gelen arıza nedeniyle Türkiye genelindeki sınır kapılarında giriş ve çıkış işlemlerinde aksamalar meydana geldi. POLNET sisteminin çökmesi nedeniyle Kuzey Kıbrıs’a gelecek yolcularda dahil binlerce kişi saatlerce havaalanlarında bekledi. 
Arıza nedeniyle Türkiye’nin farklı illerinden saat 18.20 ile 21.00 arasında Kuzey Kıbrıs’a gelecek olan 6 uçağın rötarlı kalkış yaptığı öğrenildi.
Yaklaşık 3 saat süren arıza nedeniyle yolcuların çıkış işlemleri manuel olarak yapıldı. Arızanın giderilmesinin ardından saat 21.00 itibariyle pasaport işlemleri normale döndü.
Yaşanan arıza nedeniyle Ankara Esenboğa Havalimanında bekleyen yolcular arasında bulunan Yükseköğrenim ve Dışilişkiler Dairesi Müdürü Ziya Öztürkler, Ankara’dan Kıbrıs’a gelecekleri uçağın yaklaşık 5 saatlik bir rötarın ardından havalandığını bildirdi.

  

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2016, 09:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474