banner564

Sanayi bölgesi yeşillenecek

Cumhurbaşkanlığı projesi kapsamında fidan dikimi gerçekleştirildi

Sanayi bölgesi  yeşillenecek
banner598
Cumhurbaşkanlığı Çevre Koruma ve Çevre Temizliği Projesi "Temiz Düşün" kapsamında önceki gün Gönyeli’de, “Temiz Düşün Kavşağı” Projesinin temeli atıldı ve Lefkoşa Sanayi Bölgesi girişinin ağaçlandırılması amacıyla fidan dikimi gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşi Meral Akıncı’nın katılımıyla düzenlenen etkinliklerde ilk olarak, “Temiz Düşün Kavşağı” olarak ilan edilen Dr. Fazıl Küçük Bulvarı üzerinde, Vedat Benzinci’den Güzelyurt'a doğru giden ilk kavşakta ağaç dikimi yapıldı, çevre düzenlemesinin temelleri atıldı. Daha sonra Lefkoşa Sanayi Bölgesi girişinde yer alan proje kapsamında bölgede fidan dikildi.

Akıncı: Çevreyi kirletenlere caydırıcı ceza uygulanmalı
   “Temiz Düşün Kavşağı Projesi”nin temel atma etkinliğinde Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı ve Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Akıncı, projenin belediyeler, sivil toplum örgütleri, spor kulüpleri gibi çeşitli kurum ve kuruluşların birlikteliğiyle sürdürüldüğünü söyleyerek, başarıya gitmenin önemli adımlarından birinin de birlikte hareket edebilmeyi başarmak olduğunu belirtti. Hedefin bireysel değil toplumsal olduğunu dile getiren Akıncı, dolayısıyla başarının ancak ortak hareket ederek kazanılacağını söyledi.
Akıncı, Gönyeli’de iyiye ve olumluya doğru farklılıklar gördüklerini söyleyerek, bunda katkısı olan herkese teşekkür etti.

Benli: Hedefimiz yeşil bir çevre yaratmak
   Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı ve Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın ülkede temiz ve sürdürülebilir yeşil bir ada hedefiyle başlattığı “Temiz Düşün” kampanyasını desteklediklerini ve üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getireceklerini kaydetti.

Sanayi bölgesi girişi ağaçlandırılıyor
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, daha sonra Lefkoşa Belediyesi’nin “Temiz Düşün Çevre Etkinliği”ne katıldı. Sanayi Bölgesi’nin orta girişinde gerçekleştirilen etkinlik çerçevesinde bölgeye fidanlar dikildi. Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, projeyle ilgili Cumhurbaşkanı Akıncı’ya bilgi verdi. Daha sonra Harmancı ile Akıncı, birlikte fidan dikti.

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2017, 09:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474