banner564

Saner: Dengeler korundu

Yeni asgari ücretin birçok kesimi memnun etmediğini söyleyen Bakan Saner, imkanlar doğrultusunda artış yapıldığını belirtti

Saner: Dengeler korundu
banner598
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş)’in Ahmet Çaluda başkanlığındaki yeni yönetim kurulu üyelerini kabul etti.Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Hür-iş Başkanı Ahmet Çaluda, kabulde yaptığı konuşmada, kısa süre önce 2 bin 175 TL olarak belirlenen asgari ücretin 4 kişilik bir aile nüfusu için yeterli olmamasına rağmen, ülkenin sıkıntılarını dikkate alarak evet oyu verdiklerini ifade etti.
Çaluda, ülkede taşeronlaşmanın ciddi bir yara olduğuna dikkat çekti.
Bakan Saner de konuşmasında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın sendikalarla iç içe çalışmak zorunda olan bir bakanlık olduğuna vurgu yaptı.
Saner, Bakanlığın çalışan işçilerin haklarının korunması konusunda sendikalarla işbirliği içinde çalışmasının önemine işaret etti.

“Sosyal Sigortalar borç ödeyen bir yapıya kavuştu”
2008 yılından sonra kamu özel ayrımı olmaksızın herkesin Sosyal Sigortalardan emekli olacağını ifade eden Saner, Sosyal Sigortalar Dairesini borç alan değil borç ödeyen bir yapıya kavuşturduklarının altını çizdi.
Daireyi göreve geldiklerinde 140 milyon borçla devraldıklarını ve dairenin her ay borçlanarak sigortalıların emekli maaşını ödediğini anımsatan Saner, 15 ayda Bakanlığın attığı adımlarla Dairenin her ay kendi emeklisini ödeyecek duruma geldiğini kaydetti.

Asgari ücret 1 yılda 3 kez arttı
Göreve geldikleri günden itibaren, 1 yıl içinde asgari ücreti 3 kez artırdıklarını kaydeden Saner, 2016 yılının ilk asgari ücretini Temmuz ayında belirlediklerini, hayat pahalılığı verilerini dikkate alarak Şubat 2017’de de oy birliğiyle asgari ücreti saptadıklarını anlattı.
Saner; devlette çalışanlar birtakım maddi kazanımlar elde ederken özel sektörde çalışanların bunu elde etmemesinin kabul edilemez olduğunu ve 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak asgari ücretin yeniden belirlendiğini kaydetti.
Saner, "Asgari ücrette verilen artış birçok kesimi tatmin etmemiş olabilir. Gönül ister ki bunu daha fazla yapabilelim. Bunun da çalışmalarını ilerleyen günlerde yapacağız. Ancak unutmamalıyız ki işçi olmadan işveren, işveren olmadan işçinin olması mümkün değildir. Bakanlık olarak bu hassas dengeyi koruyarak ilerlemek zorunda olduğumuzu biliyoruz " şeklinde konuştu.
Bakan Saner, Bakanlığının son dönemde özel sektörün desteklenmesi amacıyla özelde çalışanlar için “İstihdam Destekleme Fonu” altında çeşitli projeleri olduğunu, özel sektör ile kamu arasındaki dengeyi sağlamak için bir takım teşvikler vermeye hazırlandıklarını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2017, 07:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474