banner564

“Satıağalar vurdu baygınlık geçirdim”

Ali Osman Uçanok, tanık kürsüsünde yeminli şahadet vererek olay gününü anlattı

“Satıağalar vurdu baygınlık geçirdim”
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa Büyük Sanayi bölgesinde 7 Temmuz 2014 tarihinde Ali Osman Uçanok’un iş yerinde darp edilmesi ile ilgili devam eden davada dün müşteki durumundaki Ali Osman Uçanok tanık kürsüsünde yeminli şahadet vererek olay gününü anlattı.
İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Ahmet Özlemler’in sorularını yanıtlayan Uçanok, olay günü saat 13.00 sıralarında öğle yemeğine çıkmak üzere olduğu sırada önce Sanık 1 Özcan Hangün’ün daha sonra ardından ise diğer sanıkların ofisine girdiğini söyledi. 
Sanık 1 Özcan Hangün’ün kendisine, neden beton yollamadığını sorduğunu bunun üzerine kendisinin de bankadan çeki dönen şahısların çeklerini almadıklarını, Hangün’ün ise bankadan çeki dönen bir şahsın çekini verdiği için beton yollamadıklarını izah etmeye çalıştığını anlattı. 

“Olayı hayal meyal hatırlıyorum…”
O sırada sanık 3 Mustafa Ömer Satıağalar’ında Özcan Hangün’ün karşısındaki koltukta oturduğunu söyleyen Uçanok, sanık 2 Akif Uygur’un, kendisinin sağ tarafında olan su sebilinin yanında, sanık 4 Cüneyt Arık’ın ise ofis kapısının önünde olduğunu ifade etti. Bir anda baygınlık geçirdiğini ve daha sonra ayıltıldığını belirten Uçanok, yaşananları daha sonra kamera görüntülerinden izlediğini söyledi. Olay anını hayal meyal hatırladığını söyleyen Uçanok, sanık 3 Mustafa Ömer Satıağalar tarafından burnuna bir yumruk atıldığını hayal meyal hatırladığını aktardı.

“Hepisinden şikayetçiyim”
Sanıkların kendisini kanlar içinde bırakarak ofisten çıktıklarını söyleyen Uçanok, Savcı Ahmet Özlemler’in sorusu üzerine sanıkların ifadelerinde iddia ettiği gibi kesinlikle hiçbir şekilde küfür etmediğini öne sürdü. Uçanok sanıkların tamamından şikayetçi olduğunu da sözlerine ekledi.

Avukat: Hangün ve Arık’ın olayla ilgisi yok
Sanıkların avukatı Yunsal İlhan ise sanık 1 Özcan Hangün ile Sanık 4 Cüneyt Arık’ın olayla ilgisi olmadığını iddia etti. 
Hangün’ün ayırmak için müdahalede bulunduğunu ve diğer sanıkları da odadan dışarı çıkartarak olayın büyümesini engellediğini öne süren İlhan, müşteki kanlar içindeyken sanık 1 Özcan Hangün’ün diğer sanıkları da alarak olay yerinden gitme nedenini, ikinci bir olayın yaşanmasını engellemek amacı ile olduğunu iddia etti. Duruşma diğer tanıkların dinlenmesi için 15 Eylül 2015 tarihine ertelendi.

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2015, 10:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474