banner564

Seçim boykotu gündemde

Cengiz Topel Hastanesi’nin kapatılmaması için ortak deklarasyona imza atan Lefke bölgesi Sivil Toplum örgütleri ve 13 muhtar toplantı yaptı

Seçim boykotu gündemde
banner598
Lefke Bucağı’nın 13 muhtarı, Cengiz Topel Hastanesi’nin kapatılmaması için ortak deklarasyona imza atarak, Güzelyurt’a yeni hastane inşası kararının, Cengiz Topel Hastanesi’nin kapatılmasını da içerdiğini savunarak buna karşı olduklarını açıkladı. Deklarasyonda bölge milletvekillerine yönelik eleştirilerde de bulunuldu.
Lefke bölgesi sivil toplum örgütleri ve Lefke Bucağına bağlı 12 köy ve Lefke Merkez Muhtarı dün gece Cengiz Topel Hastanesi için toplantı yaptı.
Sivil toplum örgütleri tarafından yapılan açıklamaya göre, toplantıda yapılan konuşmalarda, Cengiz Topel Hastanesi’nin bölge için büyük önemi bulunduğu, hastanenin verdiği sağlık hizmeti yanında yaklaşık 100 çalışanıyla bölgede ekonomik bir güç de olduğu kaydedildi.  Uzun yıllardır bölgeye yatırım yapılmadığı, var olan ekonomik değerlerin de zaman içerisinde bir bir bölgeden alındığı kaydedilen toplantıda, Cengiz Topel Hastanesi’nin yanına yapılacak yeni bir bina ve şimdi hizmet veren binanın tadilatıyla çok daha iyi hizmet verecek fiziki bir tesis yaratılabileceği, bunun yanında eksik tıbbi araçların tamamlanmasıyla ve doktor kadrosunun doldurulmasıyle Cengiz Topel Hastanesi’nin rahatlıkla ikinci sınıf hekimlik hizmeti verebilecek bir seviyeye gelebileceği vurgulandı. Toplantıda, sivil toplum örgütü yetkilileri ve muhtarların, yetkililerin ve Sağlık Bakanı’nın, Cengiz Topel Hastanesi’nin kapatılmayacağı yönünde açıklamaları olduğunu ancak Güzelyurt’da yapılacak yeni bir hastanenin fiilen işlemez hale getireceği Cengiz Topel Hastanesi’nin süreç içerisinde kapanacağını belirtti.

Önlemler gündemde
Sivil toplum örgütleri ve muhtarlar, yeni hastane kararından vazgeçilmemesi durumunda, önümüzdeki günlerde “Cumhurbaşkanlığı seçimini boykot, muhtarlıktan toplu istifa, bölge milletvekillerinin bölgeyi temsiliyetini tanımama" gibi bir çok eylemi gündeme getireceklerini kaydetti.
Muhtarlar, konuyla ilgili ortak bir deklarasyona imza atarken, sivil toplum örgütlerinin konuyla ilgili eylemlerine destek vereceklerini de belirtti.


İmza koyanlar
Toplantıya katılan ve deklarasyona imza koyan muhtarların isimleri şöyle:“1- Lefke Muhtarı: Şerife Tahsildaroğulları 2- Bademliköy Muhtarı: Bülent Alşan 3- Yedidalga Muhtarı: Güner Sergil 4- Bağlıköy Muhtarı: Coşkun Ersev 5- Gemikonağı Muhtarı: Ahmet Ced 6- Denizli Muhtarı: Salih Felek 7- Yeşilırmak Muhtarı: İsmet Özpolat 8- Çamlıköy Muhtarı : Fehmi Çamlıköylü 9- Cengizköy Muhtarı: Hasan Topcu10- Yeşilyurt Muhtarı: Ahmet Özüdoğru11- Gaziveren Muhtarı: Hasan Akın12- Doğancı Muhtarı: Ali Çölaşan13- Taşpınar Muhtarı: İzzet Erçağın.”

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2014, 10:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474