banner564

Seçmen hayal kırıklığı içinde

Diyalog’a konuşan vatandaşların büyük çoğunluğu son hükümet krizinden sonra siyasete olan güvenlerini kaybettiklerini söyledi

Seçmen hayal kırıklığı içinde
banner598
Pelin YÜKSELAY
Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) koalisyondan çekilmesi sonucu bozulan hükümet, siyasi kulisler gibi vatandaşın da gündeminin birinci sırasına oturdu.
Görüşüne başvurduğumuz vatandaşlar arasında, ülkede yapılacak erken bir seçimin mevcut düzenin devamı olacağını savunanlar kadar, en kısa sürede sandığa giderek halkın iradesinin yeniden tecelli etmesi gerektiğini ifade edenler de var.
Vatandaşların buluştuğu tek ortak nokta, siyaset kurumunun her geçen gün güven kaybetmesi…  

Vatandaş ne dedi?
 
Adli Kumbaracı: Seçim, son çare olmalı
“Yine bir koalisyon olacağını düşünüyorum ben. Tabii içinden çıkılamazsa doğrudan seçime gidilir herhalde. Ben, erken seçime gitmeden önce, bir kez daha hükümet kurulmasının denenmesi taraftarıyım. Çünkü seçim de kolay bir şey değil. Zaten hükümetin parası yok, masraflı bir iş. Bir de zaten insanlar tedirgin. Seçime gidilse bile fazla bir katılım olacağını düşünmüyorum.”

Melih Şener: Bir an önce erken seçime gidilmeli
“Bence bir an önce erken seçim kararı alınmalı. Mevcut baştaki partiler senelerdir denendi. Bir yere varamıyoruz. Bu işleri sıraya koymuş gibiler, “kalk biraz da ben oturayım, biraz da ben oturayım” oyununa döndü. Bu yüzden erken seçimi çare gibi görüyorum. Yeni kurulan oluşumlara şans vermek lazım. Siyaset tıkanmış durumda. Biraz da kirlendi tabii. Türkiye’nin baskısıyla bazı şeylerimizi koruyamadık. Bu yüzden erken seçim olabilir. Yeni yüzleri, güzel Kıbrısımızı düşünen yüzleri görmek istiyoruz.” 

Hasan Sarıkarınca: Keşke kriz yaşanmasaydı
Bu şartlarda bir de hükümet krizini yaşamamak en iyisiydi ama oldu artık. Ne diyecek bir şey var, ne de yapacak bir şey. Mevcut hükümetten çok olmasa da memnunduk. Bunun ardından kurulacak yeni hükümetin de daha iyi olacağına inanmıyorum ben. Kriz yaşanmasaydı ve keşke böyle kalsaydık.”

Mahmut Obenler: Fasulyenin yahnisi, gitti geldi aynisi
“Bu saatten sonra ülke siyasetinde ne isterse olsun. Sandığa zaten gitmedim, ölsem de bu saatten sonra gitmem de. Kim gelse benim için bir şey fark etmez. Millet para ister, para mademki yok, yol yok, hiçbir şey yok. Her şey mahvoldu gitti. “Fasulyenin yahnisi, gitti geldi aynisi” bizdeki de o hesap. CTP gidecek, UBP gelecek.” 

Saygun Gümüş: Seçim şart
“Biri gelir biri gider. CTP, DP, UBP hepsi aynı. Ne olacak ki? Biri gidip de diğeri gelince ne değişecek? Bundan sonra seçim olursa Halkın Partisi’ni deneyeceğiz. Bir de onu görelim. Yıllarca denedik. UBP’yi, DP’yi, CTP’yi. Bir de Halkın Partisi’ni görelim. Tabii Halkın Partisi Başkanı Kudret Özersay’ın da daha önce aday olmamış yeni yüzler çıkarması lazım halkın karşısına. Yoksa yine UBP’den, DP’den, CTP’den isimler görürsek, o da kaybeder.” 

Seyit Çobanlı: Seçim halkı zorlar
“İyi bir hükümet kurulması tabii ki temennimiz. Ancak kurulamazsa erken seçimin bizleri beklediği de aşikâr. Ancak şu bilinmeli ki, erken seçim halka artık zor gelir. Maddi açıdan da erken seçimin tercih edilmeyeceğini düşünüyorum. Mevcut hükümetten de memnun değildik. Bizleri nelerin beklediğini göreceğiz.” 

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2016, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473