banner564

Facia olabilirdi

Girne - Değirmenlik arasında 4 ağır yük aracının karıştığı kaza nedeniyle anayol savaş alanına döndü, büyük bir şans eseri olayda can kaybı yaşanmadı

Facia olabilirdi
banner598
Melin DOBRAN
Girne-Değirmenlik anayolunun 4. ve 5. kilometreleri arasında dün saat 11.30 civarında 4 tane ağır yük vasıtasının çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında facianın eşiğinden dönüldü.
Çarpışmanın ardından kamyonlardan biri bankete yuvarlandı, diğeri ise yol içerisine devrildi. Yolu saatlerce trafiğe kapatan kazada, can kaybının yaşanmaması yüreklere su serpti.
Yetkililerden alınan bilgiye göre, LE 784 plakalı tır ile Değirmenlik istikametine doğru seyreden Özcan Akçakaya (E-28), bir anlık dikkatsizlik sonucu, ayni istikamette seyreden Ali Sütçüoğulları (E-39) yönetimindeki HG 642 plakalı kamyonun arka kısmına çarptı. Çarpışmanın ardından, HG 642 plakalı kamyon yolun solundan çıkarak bankete yuvarlandı.

Karşı şeride geçti
Yoluna kontrolsüzce devam eden LE 784 plakalı araç sürücüsü Akçakaya, yolun sağına geçip o esnada karşı istikametten gelen Bestami Çağrı (E-34) yönetimindeki, FY 886 plakalı tankerin sağ yan kısmına çarptı. Çarpmanın ardından Akçakaya’nın aracı, yine karşı istikametten gelmekte olan İsmail Köse yönetimindeki, JJ 635 plakalı kamyon ile yüz yüze çarpıştı.

İki kişi yaralandı
Çarpışma sonucu, JJ 635 plakalı kamyon yol içerisine devrilirken, biri kum diğeri taş yüklü kamyonlar ise bankete yuvarlandı. Kazada yaralanan Akçakaya ve Köse, olay yerine çağırılan ambulanslarla Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yapılan tedavilerin ardından kazazedeler, müşahede altına alındı. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

En çok trafik kazası Lefkoşa’da 
Öte yandan, 28 Mart – 3 Nisan tarihlerini kapsayan süre içerisinde 65 trafik kazası meydana gelirken, bu kazalarda18 kişi yaralandı. En çok trafik kazası ise başkent Lefkoşa’da gerçekleşti.
Meydana gelen tüm kazalarda toplam 280 bin TL’lik hasar meydana geldi.
Kazaların bölgelere göre dağılımı; Lefkoşa 30, Gazimağusa 16, Girne 10, Güzelyurt 7 ve İskele 2 şeklinde gerçekleşti.

540 sürücü hakkında ileri işlem
Yine aynı tarihler arasında, polis tarafından ülke genelinde yapılan haftalık rutin trafik kontrollerinde 540 kişi hakkında ileri işleme gidildi.
Polis açıklamasına göre, aleyhinde işlem yapılan araç sürücülerinin 104’ü süratli, 6’sı tehlikeli, 23’ü dikkatsiz, 36’sı seyrüsefer ruhsatsız, 8’i sürüş ehliyetsiz, 11’i muayenesiz, 10’u sigortasız, 17’si alkollü, 12’si “A” yol kullanma izinsiz araç kullanmaktan ceza aldı.
Sürücülerin 39’u seyir halinde cep telefonu ile konuşmak, 91’i trafik levha ve işaretlerine uymamak, 4’ü trafik ışıklarına uymamak, 1’i tonajından fazla veya tehlikeli yük taşımak, 10’u koruyucu miğfer başlıksız motosiklet kullanmak ve 165’i diğer trafik suçlarından rapor edildi.

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2016, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473