banner564

Görevine bugün resmen başlıyor

Yüksek Mahkeme Yargıçlığına atanan Peri Hakkı, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın huzurunda yemin etti

Görevine bugün  resmen başlıyor
banner598
Yüksek Adliye Kurulu tarafından Yüksek Mahkeme Yargıçlığı’na atanan Kaza Mahkemesi Başkanı Peri Hakkı, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın huzurunda yemin etti.
Hakkı, yeni görevine bugün başlayacak.
Cumhurbaşkanlığı’nda saat 10.00’da gerçekleştirilen yemin töreninde Başsavcı Aşkan İlgen, Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Şefik ile diğer yargıçlar ile Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu da hazır bulundu.
Törende, özgeçmişi okunan Peri Hakkı‘nın yemin etmesinin ardından, Cumhurbaşkanı Akıncı, “Adil kararlara imza atmanız temennisiyle” diyerek atama yazısını imzaladı.

Peri Hakkı’nın Özgeçmişi
Yüksek Mahkeme Yargıçlığı’na atanan Peri Hakkı, 15 Haziran 1967 yılında Dikelya’da doğdu. Londra Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1992 yılında mezun olduktan sonra staj süresini müteakip 17 Mayıs 1994 tarihinde avukat olarak kaydını yaptırdı.
1 Kasım 1999 tarihinde Kaza Mahkemesi Yargıçlığı’na, 2 Temmuz 2007 tarihinde Kaza Mahkemesi Başkanlığı’na atandı. Adli görev süresi içinde Lefkoşa Kaza Mahkemesi, Güzelyurt Kaza Mahkemesi, Ağır Ceza Mahkemeleri ve son olarak Girne Kaza Mahkemesi’nde görev yaptı.
Peri hakkı evli ve 2 çocuk annesi olup iyi derecede İngilizce biliyor.


Yüksel Adliye Kurulu atamaları
Öte yandan Kaza Mahkemesi Başkanlığı’na terfi eden Fatma Şenol, Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıçlığı’na terfi eden Alev Ulunay Hüdaverdi ve Banu Soyer ile Kaza Mahkemesi Yargıçlığı’na atanan Avukat Hazal Hacımulla, Avukat Seran Bensen ve Avukat Zehra Yalkut Bilgeç, bugün yemin ederek görevlerine başlayacak. 
Yüksek Adliye Kurulu’ndan yapılan açıklamaya göre, yemin töreni, saat 9.00’da Yüksek Adliye Kurulu Toplantı Salonunda yapılacak.
Yüksek Adliye Kurulu, Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Fatma Şenol’u Kaza Mahkemesi Başkanlığı’na, Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi ve Yargıç Banu Soyer’i Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıçlığı’na, Avukat Hazal Hacımulla, Avukat Seran Bensen ile Avukat Zehra Yalkut Bilgeç’i Kaza Mahkemesi Yargıçlığı’na atadığını duyurmuştu.

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2016, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474